Italiens GP; løbsresumé: Hamilton tager sejr og føring i mesterskabet

Italiens Grand Prix 2017. Podiet . Copyright Monzanet.it

I den bagende italienske sol gjorde Lewis Hamilton sit arbejde fra lørdag færdigt denne søndag og sikrede sig både dagens Grand Prix sejr samt føringen i mesterskabet

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 3/9 klokken 16:09Ricciardo, der efter strafplaceringer for skifte af motordele startede som nummer 16, formåede at køre sig helt op på en fjerdeplads med sin Red Bull racer foran den ene af de to Ferrari'er med Kimi Raikkonen ombord, mens Esteban Ocon vandt en langvaring kamp med de to Williams og sikrede sig derved sjettepladsen.

Hans teamkammerat Sergio Perez sluttede på en niendeplads mens Verstappen, der tidligt i løbet blev sat helt tilbage i feltet efter kontakt med Massa og en punktering herefter, sluttede på tiendepladsen.

Hamilton dominerede løber fra starten, mens Bottas garderede hans ryg på andenpladsen fra tredje omgang. Bottas fik ikke en helt optimal start og faldt ned som nummer fem, men formåede at køre sig op igen ved at stjæle Raikkonens fjerdeplads gennem Parabolica på ydersiden af sin landsmand, mens det var en noget mere lige på og hård proces med Ocon.

Ferrari og Vettel derimod havde ikke meget at skyde med og tabte hurtigt tid til de to sølvpile og sluttede hele 36 sekunder efter briten. Dette bragte Hamilton foran i stillingen, således at han nu fører mesterskabet med 228 point mod Vettels 225. Bottas indtager tredjepladsen med 197 point.

Red Bull havde en stærk søndag efter strafplaceringer lørdag for skift af motordele, der havde skubbet dem langt ned på gridden. Ricciardo startede løbet på softdækket og køre 37 omgange på dem, for herefter at skifte til supersoft og køre forbi alt og alle på sin vej. Mod løbets afslutning havde australieren 11,5 sekunder op til Sebastian Vettel. Da løbet var slut, var afstanden formindsket til kun 4,4 sekunder.
Verstappen, der ramlede sammen med Massa på omgang tre og sendte ham i pit med en punktering, kørte sig flot tilbage og sluttede på tiendepladsen og havde undervejs kørt flere hurtigste omgange.

Raikkonen, der sluttede som nummer fem havde ikke den bedste søndag i karrieren, men var til slut kun 3,6 sekunder efter Perez og Massa.

Kevin Magnussen havde heller ikke en god dag på kontoret og sluttede lige uden for pointene på en 11. plads. Danskeren havde ellers udsigt til point på tiendepladsen, men det skulle Max Verstappen sætte en stopper for, da de to næsten kolliderede i den anden chikane og sendte danskeren den lange vej uden om.
Nico Hülkenberg sluttede dagen på 13. pladsen, mens Romain Grosjean fik skade på sin frontvinge på løbets første omgang og sluttede nummer 15, mens Pascal Wehrlein tog sig af den efterfølgende plads.

Ericsson måtte trække sig mod slutningen og det samme måtte en meget skuffet Fernando Alonso, der tilmed havde et sammenstød med Jolyon Palmer. Palmer indkasserede en fem sekunders straf for episoden. Palmer gennemførte dog heller ikke løbet, og Stoffel Vandoorne's ønske om at score point til McLaren endte ligeledes i garagen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.
blog kommentarer leveret af Disqus

« Tilskuerrekord på Monza trods regnfuld lørdag Kevin og Haas vil have klarhed omkring reglerne »

Formel 1 odds fra Unibet

GP-vinder

NavnOddsSpil
Alonso, Fernando1001.00Spil nu!
Bottas, Valtteri8.00Spil nu!
Ericsson, Marcus3001.00Spil nu!
Magnussen, Kevin 1251.00Spil nu!

GP-vinder

NavnOddsSpil
Hamilton, Lewis1.15Spil nu!
Vettel, Sebastian1.20Spil nu!
Bottas, Valtteri1.40Spil nu!
Magnussen, Kevin 126.00Spil nu!

Nedtælling

Næste løb: Malaysias Grand Prix
Dato: 1/10 2017 kl 9:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Malaysias Grand Prix
Løbsdato:01/10 2017
Bane:Sepang

Singapores Grand Prix
Løbsdato:17/9 2017
Bane:Singapore Street Circuit

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. L.Hamilton Mercedes AMG
  2. D.Ricciardo Red Bull
  3. V.Bottas Mercedes AMG
  4. C.Sainz Jr. Scuderia Toro Rosso
  5. S.Perez Force India
  6. J.Palmer Renault F1
  7. S.Vandoorne McLaren
  8. L.Stroll Williams
  9. R.Grosjean Haas F1 Team
  10. E.Ocon Force India
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton
  2007 Kimi Räikkönen