-->

Italiens GP; løbsresumé: Hamilton tager sejr og føring i mesterskabet

Italiens Grand Prix 2017. Podiet . Copyright Monzanet.it

I den bagende italienske sol gjorde Lewis Hamilton sit arbejde fra lørdag færdigt denne søndag og sikrede sig både dagens Grand Prix sejr samt føringen i mesterskabet

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 3/9 klokken 16:09

Ricciardo, der efter strafplaceringer for skifte af motordele startede som nummer 16, formåede at køre sig helt op på en fjerdeplads med sin Red Bull racer foran den ene af de to Ferrari'er med Kimi Raikkonen ombord, mens Esteban Ocon vandt en langvaring kamp med de to Williams og sikrede sig derved sjettepladsen.

Hans teamkammerat Sergio Perez sluttede på en niendeplads mens Verstappen, der tidligt i løbet blev sat helt tilbage i feltet efter kontakt med Massa og en punktering herefter, sluttede på tiendepladsen.

Hamilton dominerede løber fra starten, mens Bottas garderede hans ryg på andenpladsen fra tredje omgang. Bottas fik ikke en helt optimal start og faldt ned som nummer fem, men formåede at køre sig op igen ved at stjæle Raikkonens fjerdeplads gennem Parabolica på ydersiden af sin landsmand, mens det var en noget mere lige på og hård proces med Ocon.

Ferrari og Vettel derimod havde ikke meget at skyde med og tabte hurtigt tid til de to sølvpile og sluttede hele 36 sekunder efter briten. Dette bragte Hamilton foran i stillingen, således at han nu fører mesterskabet med 228 point mod Vettels 225. Bottas indtager tredjepladsen med 197 point.

Red Bull havde en stærk søndag efter strafplaceringer lørdag for skift af motordele, der havde skubbet dem langt ned på gridden. Ricciardo startede løbet på softdækket og køre 37 omgange på dem, for herefter at skifte til supersoft og køre forbi alt og alle på sin vej. Mod løbets afslutning havde australieren 11,5 sekunder op til Sebastian Vettel. Da løbet var slut, var afstanden formindsket til kun 4,4 sekunder.
Verstappen, der ramlede sammen med Massa på omgang tre og sendte ham i pit med en punktering, kørte sig flot tilbage og sluttede på tiendepladsen og havde undervejs kørt flere hurtigste omgange.

Raikkonen, der sluttede som nummer fem havde ikke den bedste søndag i karrieren, men var til slut kun 3,6 sekunder efter Perez og Massa.

Kevin Magnussen havde heller ikke en god dag på kontoret og sluttede lige uden for pointene på en 11. plads. Danskeren havde ellers udsigt til point på tiendepladsen, men det skulle Max Verstappen sætte en stopper for, da de to næsten kolliderede i den anden chikane og sendte danskeren den lange vej uden om.
Nico Hülkenberg sluttede dagen på 13. pladsen, mens Romain Grosjean fik skade på sin frontvinge på løbets første omgang og sluttede nummer 15, mens Pascal Wehrlein tog sig af den efterfølgende plads.

Ericsson måtte trække sig mod slutningen og det samme måtte en meget skuffet Fernando Alonso, der tilmed havde et sammenstød med Jolyon Palmer. Palmer indkasserede en fem sekunders straf for episoden. Palmer gennemførte dog heller ikke løbet, og Stoffel Vandoorne's ønske om at score point til McLaren endte ligeledes i garagen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tilskuerrekord på Monza trods regnfuld lørdag Kevin og Haas vil have klarhed omkring reglerne »

TEMA: Kevin Magnussen

Kevin Magnussen Kevin Magnussen har kontrakt med Haas F1 indtil udgangen af 2018. I år handler det primært om at sætte den erfarne Romain Grosjean på plads, men også at score point når raceren er til det.


BMF1 om Magnussen, McLaren, Renault F1 og Haas
Se BMF1s kørerside for Kevin, hér:Kevin Magnussen
Læs alt om Haas F1:Haas F1 Team
Læs også om Renault F1:Renault F1
Eller læs om McLaren F1:McLaren F1


Nedtælling

Næste løb: Frankrigs Grand Prix
Dato: 24/6 2018 kl 16:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Frankrigs Grand Prix
Løbsdato:24/6 2018
Bane:Paul Ricard

Canadas Grand Prix
Løbsdato:10/6 2018
Bane:Gilles Villeneuve

Optakt

Optakt

Fredag

Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

Lørdag

Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

Søndag

Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

Seneste løb

Placering Kører Team
1. S.Vettel Ferrari
2. V.Bottas Mercedes AMG
3. M.Verstappen Red Bull
4. D.Ricciardo Red Bull
5. L.Hamilton Mercedes AMG
6. K.Räikkönen Ferrari
7. N.Hülkenberg Renault F1
8. C.Sainz Jr. Renault F1
9. E.Ocon Force India
10. C.Leclerc Sauber
Se hele resultatet


Tidligere F1 verdensmestre

År Kører
2017 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2015 Lewis Hamilton
2014 Lewis Hamilton
2013 Sebastian Vettel
2012 Sebastian Vettel
2011 Sebastian Vettel
2010 Sebastian Vettel
2009 Jenson Button
2008 Lewis Hamilton