Ricciardo er heldigere end Verstappen

Interview med Ricciardo på Monza . Copyright Lea Anna Petersen

Man er tilsyneladende mere heldig, hvis man sidder i Red Bull-raceren med et enkelt 3-tal på fronten frem for den med to.

Af: Lea Petersen (lap@bmf1.dk) d. 1/9 klokken 11:09I Belgien skete det endnu en gang i denne sæson – Max Verstappen udgik fra et løb på grund af problemer med bilen. Hele seks gange er den unge Red Bull-kører udgået i sæsonens første 12 løb. Til sammenligning er Daniel Ricciardo kun udgået tre gange.

Men ifølge Daniel Ricciardo, har de to holdkammerater haft lige mange pålidelighedsproblemer – Ricciardos er bare kommet på mere heldige tidspunkter.

”Op til løbet i Ungarn fortalte holdet mig, at Max og mig har haft lige mange motorproblemer og den slags. Forskellen er bare, at han er udgået flere gange end mig. Problemerne er gået mere ud over ham på de dage, hvor man har mest brug for at have en pålidelig med bil. Altså under løbene. Jeg har haft problemerne fredag og lørdag. Så vi har haft nogenlunde lige mange pålidelighedsproblemer, men han har naturligt nok været mere i rampelyset for det, fordi hans problemer har været om søndagen”.

De mange problemer med bilernes pålidelighed er også gået ud over udviklingsprocessen hos Red Bull, fortsætter Ricciardo.

”Vores proces med at forbedre bilen er blevet forhindret på grund af vores problemer med pålidelighed. Hvis vi havde en mere pålidelig bil, ville vi være i stand til at skrue op for udviklingen. Det har forsinket os mere, end vi bryder os om. Det er surt ikke at gennemføre et løb. Så jeg føler bestemt Max’ smerte. Ikke nok med, at man udgår. Det forsinker også udviklingsprocessen. Men forhåbentlig vil vi have færre af den slags problemer fremover”.

Når man har så mange problemer i løbene, som Max Verstappen har haft, skal man hellere se fremad end tilbage, slutter Ricciardo.

”Han (Max Verstappen, red.) kan ikke gøre andet end at se fremad. Han kører altid godt, så problemerne skyldes ikke, at han er den dårlig kører. Han må se på det store billede i stedet for. Tænke langsigtet. Han er en af de yngste kørere i sporten, og han har åbenlyst meget talent. Folk siger, at han stadig kan opnå meget i Formel 1. Så jeg tror, at han skal bruge den slags positive omtale til at komme igennem de dårlige tider. For hvis han vil, har han let 15 år mere i sporten”.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Torsdagsunderholdning på Monza Italiens GP: 1. Frie træning - Kevin Magnussen ove »

Nedtælling

Næste løb: Australiens Grand Prix
Dato: 25/3 2018 kl 7:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Abu Dhabis Grand Prix
Løbsdato:26/11 2017
Bane:Yas Marina Circuit

Australiens Grand Prix
Løbsdato:25/3 2018
Bane:Melbourne

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. V.Bottas Mercedes AMG
  2. L.Hamilton Mercedes AMG
  3. S.Vettel Ferrari
  4. K.Räikkönen Ferrari
  5. M.Verstappen Red Bull
  6. N.Hülkenberg Renault F1
  7. S.Perez Force India
  8. E.Ocon Force India
  9. F.Alonso McLaren
  10. F.Massa Williams
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton