Vild weekend i vente

Vi har over denne sæson set en del banerekorder blive slået, efter Formel 1 racerne har fået optimeret deres downforce. I den kommende weekend, hvor formel 1 feltet indtager Spa banen i Belgien, forventes at blive helt vild.

Mark Webber . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/8 2017 klokken 15:08

Formel 1 bilerne har i år, fået en lavere tophastighed, men til gængæld markant mere downforce, til fordel for svinghastighederne.

Det har indtil nu, betydet at banerekorderne er blevet forbedret, på stort set alle baner, men mest af alt, på de baner hvor der er hurtige sving, hvor kørerne hidtil har måtte lette en anelse på gassen.

En af de baner der har flest højfartssving, er netop den vi skal se Formel 1 på i den kommende weekend, Spa-Francorchamps i Belgien.

Mange husker nok Kevin Magnussens voldsomme uheld i Renault raceren sidste år, da han tabte bilen gennem den legendariske svinkombination Eau Rouge, hvor det tidligere kun var de helt store helte, der formåede at holde pedalen i bund.

I år, vil denne øvelse være mere overkommelig, men samtidig vil den optimale linje blive udfordret yderligere, da man heller ikke skal tage curben for hårdt, for netop at holde farten så højt som muligt.

Et andet sving, der vil blive udfordret ekstra meget i år vil være Pouhon. Med den nye downforce, vil netop det sving, være det hvor nogle få vil formå at tage det helt rigtigt og vinde en masse tid.

Så forvent at rekorden bliver slået mere her, end på de andre baner vi har set i år.
Med andre ord, det bliver en vild weekend på Spa!

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tyve år gammel Tyrrell 026 opgraderes til 2018-spe Formel 1 bliver moderne – og virtuelt »