Kørerne elsker og hader halo

Kevin Magnussen og Max Verstappen hader den. Lewis Hamilton og Sebastian Vettel synes den er nødvendig. Halo deler vandende og alle er enige om at den ikke er køn.

Daniil Kvyat tester halo. . Copyright Red Bull Media

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 29/7 2017 klokken 14:07

Sebastian Vettel indrømmer at det vil kræve noget tilvænning men fortæller samtidig at det er nye tider, og at sporten må udvikle sig hele tiden:
"Den (Halo, red.) har evnen til at beskytte os yderligere - tilbyd dette til Justin Wilson for noget tid tilbage og jeg tror ham ville tage imod den med kyshånd og jeg tror vi alle ville ønske den havde været der til at redde hans liv. Vi kan ikke skrue tiden tilbage men når vi har viden om et problem, og en løsning på problemet - det ville være dumt og ignorant at ignorere"

Lewis Hamilton fortæller at Halo vil øge sikkerheden med 17% - og dermed har man ikke noget valg, når det gælder kørernes sikkerhed. Dog er Hamilton en anelse bekymret over vægten på en halo og håber at det endelige design vil være både kønnere og lettere.


Sebastian Vettel med halo
Copyright Ferrari Media


Kevin Magnussen var meget direkte i sin kritik af Halo:
"Jeg er imod det. Jeg synes ikke at det passer med det Formel 1 handler om. Jeg synes der skal være en grænse eller i det mindste en mere sofistikeret måde at øge sikkerheden på. Jeg tror ikke at Halo er det rigtige. Og generelt, så mener jeg ikke at sikkerheden altid kommer først. På et tidspunkt når man et punkt hvor det bliver for sikkert til at være spændende."

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns GP: Kvalifikationen LIVE Hvem er Paul di Resta? »