Ricciardo: Bilen er ikke til ræs

Efter et skuffende Russisk GP er Daniel Ricciardo er kommet med en udmelding på Red Bulls hjemmeside omkring hans 2017 bil – Og det er langt fra lutter begejstring, der er at spore hos australieren.

Ricciardo . Copyright Red Bull

Af: Nadia Enevoldsen (ne@bmf1.dk) d. 6/5 2017 klokken 20:05

Sochi var noget af en skuffelse for Ricciardo: Han udgik efter blot 5 omgange, og det er det hurtigste, han nogensinde har været ude af et løb:

”Det var mærkeligt at være til et F1 løb, hvor det hele skete omkring mig og jeg ikke var med i det. Jeg nød det ikke ligefrem,” fortæller australieren på Red Bulls hjemmeside:

”Hvad gør du, når du er ude af et løb så tidligt? Jeg havde faktisk ingen idé om, hvad det er meningen, man skal gøre.”

Han fortæller, at det var en underlig følelse ikke at skulle re-hydreres eller i isbad, og at se løbet fra garagen var heller ikke nemt:

”Jeg endte med at se hele løbet stående, mest forbi jeg havde alt for meget energi, eftersom jeg stadig var gearet til løbet og ikke havde brugt noget af energien i løbet.”

Ricciardo nåede kun 5 omgange i Sochi
Copyright Mercedes AMG


I forhold til bilen, er der meget blandede følelser hos Ricciardo:

”Det er frustrerende at vi er startet en smule længere tilbage end vi havde håbet på. … Det vil være rart, hvis vi kan slutte os til toppen, og det er jeg optimistisk omkring, at vi kan.

Jeg har bestemt fået føling med de nye biler nu også, og én ting jeg absolut kan sige er, at det er langt sjovere at køre alene over én omgang i kvalifikationen, hvor der er skruet op for alting og man er lav på benzin og virkelig presser på.”

Det går ikke Daniel på, at der er store krav til fysikken med de nye biler, men selve bilens størrelse er et irritationsmoment:

”Det er ikke fordi bilerne er markant større, men når man tænker på den ekstra bredde i procent af den kørelinje, vi er vant til – det er en stor ændring. Når man fjerner bredde fra hvad der i forvejen var en smal kørelinje til at starte med, så gør det en stor forskel.”

Slutteligt, selvom Ricciardo er optimistisk omkring udviklingen af Red Bull bilen, så er han langt fra tilfreds:

”Fra den fysiske side og som en udfordring er det fantastisk. Til at køre ræs – knapt så meget.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas med stor opgradering til Spaniens GP Anderledes test på Monza »