Red Bull kan være fortid i Formel 1 efter 2020

Red Bulls Helmut Marko har ét ultimativt krav der skal være opfyldt for at Red Bull stadig er i Formel 1 i 2021. Der skal være mulighed for at vælge en 100% uafhængig motorleverandør.

Australiens Grand Prix 2017 - Red Bull fredag . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 20/4 2017 klokken 20:04

For nylig blev FIA enige med de nuværende teams i Formel 1 om at ændre reglementet for motorer fra 2021 og frem. De præcise detaljer om motorerne er ikke fastlagt, men der er enighed om at motorerne skal være simplere og dermed billigere at designe og producere.

Helmut Marko hilser det nye reglement velkommen men han er bekymret for at skulle indgå aftale med enten Ferrari, Renault, Honda eller Mercedes om at købe motorer:
"Vi snakker om en meget mindre sofistikeret motor i forhold den nuværende, en simpel racer-motor. Der er rigeligt med firmaer som kan levere dette. Så vi forventer fra de nye ejere [af Formel 1] at de sammen med FIA finder en løsning, seneste ved udgangen af denne sæson. Hvis det ikke sker, så er vores fremtid i Formel 1 ikke sikker"

Max Verstappen i en sejrs-skål. Sådanne billeder kan måske være slut efter 2020
Copyright Red Bull Contentpool


I dag bruger Formel 1 en V6 turbomotor med el-motor som drives af opsamlet energi fra bremser og varmen i motoren. Denne løsning er teknologisk meget avanceret og firmaer som Honda har haft mange problemer med at få alle komponenterne til at fungere stabilt sammen.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren: Øh, hvad skete der lige dér? Brawn: Nej tak til samarbejde med Bernie »