Bernie fortryder: Jeg har forlangt for meget

Bernie Ecclestone . Copyright F1 Fans

Flere traditionsrige baner rundt omkring i verden har sagt nej til at huse F1-grandprix’er på grund af Bernie Ecclestones økonomiske krav. Nu indrømmer den tidligere F1-boss, at han måske har været for grådig.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/4 klokken 11:04

Efter en kort overgang at have fungeret som CEO for Formel 1’s nye ejere, ”omplacerede” Liberty Media den tidligere Formel 1-boss til en stilling som Chairman Emeritus. Stillingen ses af iagttagere som en degradering af den 86-årige tidligere ejer, som, efter fire årtier nu må se sin tid som enevældig indenfor F1-sporten som et overstået kapitel.

Degraderingen har fremtryllet en sjældent set selverkendelse hos Ecclestone, som nu indrømmer, at han måske har været lidt for grådig i sine krav til banearrangørerne rundt på kloden. Det fortalte han til mediefolk på Sakhir International Circuit i Bahrain, som huser denne weekends Formel 1-grandprix.

"Da jeg overbeviste disse folk om, at de skulle bygge dette sted, og alle de andre steder, føler jeg mig en lille smule ansvarlig," sagde Ecclestone i Bahrains paddock.

Chase Carey og Bernie Ecclestone i Bahrain.
Copyright Telegraph


"Jeg forlangte for meget i forhold til, hvad vi leverede, så jeg føler mig lidt ansvarlig. Så når de i dag spørger mig om ting, vil jeg forsøge at hjælpe dem.”

"Vi har leveret... og det har intet at gøre med Liberty, for det foregik på min vagt... vi har ikke leveret det show, som vi har lovet dem."

Med Liberty Medias ankomst på F1-scenen spores en helt anden åbenhed overfor at foretage radikale ændringer i hele set-up’et omkring Formel 1.

Således er det franske grand prix nu kommet tilbage på kalenderen i 2018, hvilket ikke mindst skyldes væsentligt lempeligere økonomiske krav til arrangørerne. Den model tror Ecclestone dog ikke på holder, når der skal betales udbytte til aktionærerne.

"For mig ser det ud som om, at de ikke gør det for pengenes skyld, hvilket er godt, i modsætning til det jeg gjorde. Jeg kørte selskabet for at det skulle forsøge at tjene penge til aktionærerne.”

”Det ser ikke ud som om, det er pengene, der driver dem. Jeg tror, at han (F1 CEO Chase Carey) ønsker at få flere glade tilskuere," lød det fra Ecclestone.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Danskerne til F1 - Bahrain Bahrain F1 Village »

Nedtælling

Næste løb: Østrigs Grand Prix
Dato: 1/7 2018 kl 14:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Østrigs Grand Prix
Løbsdato:01/7 2018
Bane:Red Bull Ring

Frankrigs Grand Prix
Løbsdato:24/6 2018
Bane:Paul Ricard

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton