Barcelona pre-season test – Dag 5. Massa hurtigst

Barcelona 2017 pre-season test. Force India . Copyright Force India

Williams formåede at holde fast i den hurtigste tid, mens McLaren fik nogle omgange under bæltet. Her er et sammendrag over, hvordan dagens vintertest gik i Barcelona.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/3 klokken 18:03

Den korttidspensionerede Felipe Massa formåede at køre mere end den dobbelte løbsdistance, da han blev noteret for at have kørt hele 168 omgange i Williams raceren, hvoraf den ene var dagens hurtigste. Lovende takter for Williams og for Massa, der herved beviste at hans fysik er god nok til at håndtere de nye store maskiner.

Hos McLaren var det Stoffel Vandoorne, der fik chancen for at få lidt kilometer i bilen. McLaren kæmper med en upålidelig Honda-motor, som giver alle på holdet grå hår. Men det lykkedes for dem at hale hele 55 omgange ud af raceren, hvilket dog ikke er nok til at bringe den i mål til et løb, der i Barcelona er på 66 omgange.

Inden vi vender fokus mod Haas og Kevin Magnussen, er det altid godt at se over til Renault. Renault var et af de få hold, der havde valgt at lave en præsentation af deres 2017 racer udenfor Barcelona. En præsentation der viste en racer, der nemt kunne ligne noget som kunne ændre meget på Renaults kedelige placering i den bagerste ende af feltet. Men det er netop der, man har fundet dem under de tidligere test.

Dagens testarbejde var delt op mellem holdets to kørere. Kevins tidligere holdkammerart Jolyon Palmer og den nye helt, Nico Hülkenberg. Palmer startede dagen, som vi har set Renault mest, med at bruge mest tid i garagen. Kun 15 omgange blev han noteret for. Men som det ikke var nok, fik han også dagens langsomste tid. 5 sekunder langsommere end Massas hurtigste tid.

Barcelona 2017 pre-season test. Renault F1. Jolyon Palmer og Nico Hülkenberg
Copyright Renault F1


Efter frokost var det Hülkenbergs tid til at prøve kræfter med det gule monstor, hvilket gik markant bedre. Et eller andet rigtigt måtte de have lavet i pausen, for det lykkedes for ham, lige at presse sig forbi Kevin og op på en placering som nummer 7, dog kun med 36 omgange på kontoen. Så selvom han var hurtigere end Kevin, ser det ud til at danskeren valgte rigtigt, da han skiftede hold.

Hos Haas har man valgt at kører første og trediedag med Magnussen, mens anden og fjerdedag bliver med Grosjean. Første dag, eller vintertestens femte, gik på langtidstest, hvorfor tider ikke er så vigtige. Dog lykkedes det Kevin at komme ind med en 8. hurtigste tid, mens han fik gode kilometer i bilen. Det ser fornuftigt ud for Haas, der endnu engang kan gå hen og slå flere af de etablerede hold.

Et hold som Haas dog næppe kommer til at konkurrere mod er Ferrari. Lewis Hamilton har været ude og sige, at han er sikker på, at Ferrari er det bedste hold lige nu og at de bliver svære at slå.

Sebastian Vettel testede i dag for Ferrari, satte dagens tredje hurtigste tid, kun 6/1000 sekund langsommere end Ricciardo i Red Bull raceren, samtidig med at han kørte lige så mange omgange som Massa. 168 i alt.

Vettels tid var omkring et halvt sekund hurtigere end manden med 4. hurtigste tid, Mercedes kører Lewis Hamilton, der ligeledes var et halvt sekund hurtigere end Bottas.

Barcelona 2017 pre-season test. Max Verstappen hos Red Bull
Copyright Red Bull Contentpool


Red Bull blev ikke noteret for lige så mange omgange som Ferrari, men de ser også stærke ud. Det betyder samtidig, at Renault ikke rigtigt kan beskylde deres motor for at være problemet, men nok mere deres bil. Red Bull virker også som om at de er tilfredse, måske tilmed som om, at de kan mere end de viser nu.

Tre testdage tilbage og så bliver der gjort klar til en tur til Melbourne.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Barcelona pre-season test – Dag 5 - Formiddag: Mas Barcelona pre-season test – Dag 6 – Formiddag »

Nedtælling

Næste løb: Frankrigs Grand Prix
Dato: 24/6 2018 kl 16:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Frankrigs Grand Prix
Løbsdato:24/6 2018
Bane:Paul Ricard

Canadas Grand Prix
Løbsdato:10/6 2018
Bane:Gilles Villeneuve

Optakt

Optakt

Fredag

Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

Lørdag

Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

Søndag

Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

Seneste løb

Placering Kører Team
1. S.Vettel Ferrari
2. V.Bottas Mercedes AMG
3. M.Verstappen Red Bull
4. D.Ricciardo Red Bull
5. L.Hamilton Mercedes AMG
6. K.Räikkönen Ferrari
7. N.Hülkenberg Renault F1
8. C.Sainz Jr. Renault F1
9. E.Ocon Force India
10. C.Leclerc Sauber
Se hele resultatet


Tidligere F1 verdensmestre

År Kører
2017 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2015 Lewis Hamilton
2014 Lewis Hamilton
2013 Sebastian Vettel
2012 Sebastian Vettel
2011 Sebastian Vettel
2010 Sebastian Vettel
2009 Jenson Button
2008 Lewis Hamilton