Claire: Et løfte til Bottas

Claire Williams og co. havde lovet Valtteri Bottas at lade ham gå, hvis der kom et tilbud fra et af de store teams, så der var intet at gøre da Mercedes henvendte sig.

Valtteri Bottas . Copyright Williams F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 18/2 2017 klokken 09:02

Da Formel 1-sæsonen 2016 sluttede så det ud til, at det var Valtteri Bottas og Lance Stroll som skulle kører for Williams i 2017. 2016 sæsonen var dog kun lige slut, før det kom frem at Nico Rosberg havde valgt at stoppe, hvilket betød at Mercedes skulle ud for at finde en ny kører. Valget faldt som bekendt på Valtteri Bottas, hvilket betød at Claire Williams måtte ringe til Felipe Massa for at spørge om han ville have en ny kontrakt. Det opkald har Claire tidligere nævnt som "grænseoverskridende" men der var intet at gøre, fordi hende og Williams havde givet Bottas et løfte, som de agtede at holde.

Felipe Massa og Claire Williams - billeder fra Monza 2016
Copyright Bil Magasinet BMF1


Tilbage i 2015 havde Williams forhindret finnen i at skifte til Ferrari, men samtidig givet ham et løfte om ikke at gøre det igen.

"Valtteri har spillet en vigtig rolle for hos her hos Williams og han har den passion man vil have fra en kører, fordi han vil være i den bedste bil og vinde. Derfor giver det ikke meningen at beholde en kører, fordi man ved at det eneste han vil er at vinde, så derfor er det synd at beholde ham. Vi har dog stået i vejen for ham en gang, da Ferrari ville have ham, men der lovede jeg ham, at vi ikke ville gøre det igen," lyder det fra Claire Williams.

Valtteri Bottas.
Copyright Mercedes AMG


27-årige Bottas kom til Williams tilbage i 2010, hvor han blev tilknyttet det britiske team som testkører. Den rolle udfyldte finnen i tre sæsoner, inden han endelig fik chancen i 2013. Finnens første sæson, da det blot lykkedes finnen at hente en top ti placering. Året efter var det dog en helt anden snak, fordi her hentede han seks podieplaceringer og sluttede som nummer fire i mesterskabet. Siden da har Williams dog ikke haft så god en bil, men det er alligevel lykkedes for finnen at hente en podieplacering hver år siden 2014.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Feltet bakker Boullier op Kevin får første tur »