Wolff: Vi har tre veje vi kan gå

Hvis man spørger Toto Wolff, har Mercedes tre veje at gå ad, når de skal finde afløseren til Nico Rosberg,

Toto Wolff . Copyright Mercedes AMG GP

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 4/12 2016 klokken 14:12

Den ny nykronede verdensmester Nico Rosberg har offentliggjort, at han forlader Formel 1, hvilket efterlader Mercedes med et åbent sæde. Det betyder at sølvpilene skal på jagt efter en kører, som kan erstatte tyskeren og tage sædet ved siden af Lewis Hamilton, et sæde som er yderst populært at få fat i. Mercedes har været meget dominerende de sidste tre sæsoner, så sædet hos sølvpilene kan måske betyde, at man kan komme til at kæmpe om et verdensmesterskab i den kommende sæson, hvilket en del kørere sikkert godt kunne tænke sig.

Nico Rosberg.
Copyright Mercedes AMG


Derfor står Toto Wolff og Mercedes lige pt. ved en skillevej, fordi østrigeren mener, at sølvpilene har tre veje de kan gå ad. Han nævner dog også, at han ikke er specielt stor fan af den ene af disse veje.

"Vi har tre veje vi kan gå ad, og den ene har lidt at gøre med at have en første og en andenkører, ligesom Ferrari havde med Michael Schumacher og Felipe Massa. Det betyder, at vi skal have en kører, som kan hjælpe Lewis med at score point til konstruktørmesterskabet. Den anden mulighed er at sende en af vores udviklingskørere i bilen, og der har vi Pascal Wehrlein, fordi Esteban Ocon nu har kontrakt til den kommende sæson.

Den sidste mulighed er at hente Sebastian Vettel, Fernando Alonso eller Valtteri Bottas, så vi endnu en gang har to store kort at spille ud. Vi ved dog ikke om de har lyst til det, og det er heller ikke en løsning jeg bryder mig så meget om, fordi vi så blander os i, hvad de andre teams går og laver, hvilket jeg ikke er meget for," lyder det fra Toto Wolff.

Lewis Hamilton og Nico Rosberg.
Copyright Mercedes AMG


Set ud fra denne udmelding tyder det ikke på, at Mercedes vil hente en kører hos et af de andre teams i feltet, hvilket muligvis gør Pascal Wehrlein til det mest realistiske og dermed det bedste bud. Det er dog Formel 1 vi har med at gøre, så tingene kan hurtigt ændre sig, så man skal ikke afskrive idéen om, at Mercedes kunne finde på at hente en kører hos en konkurrent. En ting er dog sikkert, sølvpilene har ikke travlt, så der kan gå en del tid, før vi finder ud af hvem der får sædet ved siden af Lewis Hamilton.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Afstemning: Hvem skal afløse Rosberg Jeg skal ikke afløse Rosberg »