Jeg tænker ikke på WEC

Fernando Alonso har ikke en plan for, hvornår han skifter Formel 1 ud med WEC, selvom han tidligere på ugen antydede noget andet.

Fernando Alonso. . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 25/11 2016 klokken 09:11

I lørdags kørte den tidligere WEC-verdensmester og Formel 1-kører Mark Webber sit livs sidste løb, eller det sidste løb ind til et eventuelt comeback, man ved jo aldrig med de racerkørere. Australierens sidste løb blev kørt i Bahrain, hvor FIA efterfølgende holde gala for alle deltagerne i WEC. Her blev Mark Webber hyldet af både nuværende og tidligere kollegaer, som alle havde lavet en lille video hilsen til Webber.

Mark Webber
Copyright Porsche Motorsport


En af de tidligere kollegaer var Fernando Alonso, som sagde at det var trist Mark Webber ikke ventede på ham, fordi han kunne godt bruge australierens råd når han en gang skal køre WEC. Det fik folk til at spekulere i om Alonso skal til WEC fra og med 2018, men nu fortæller Alonso, at der ikke er noget på plads endnu.

"Jeg fokusere 100% på næste sæson, hvor jeg er hos McLaren. Der er ingen tvivl om at WEC og Le Mans vil være en attraktiv udfordring på et tidspunkt, men det er ikke lige nu, det er et sted ude i fremtiden. Så kan det være fremtiden er om to år, fem år eller elleve år, det ved jeg intet om endnu. Mit største mål og det eneste jeg tænker på lige nu er, at vinde mit tredje Formel 1-verdensmesterskab," lyder det fra Alonso.

Fernando Alonso.
Copyright McLaren Media


Fernando Alonso fik sin Formel 1-debut tilbage i 2001, hvor han fik debut for det lille Minardi team. Året efter skiftede spanieren så til Renault, hvor han var testkører i 2002, men blev løbskører fra og med 2003 sæsonen. Det blev starten på et succesfuldt samarbejde fordi Alonso og Renault vandt VM-titlen i 2005 og 2006. I 2007 smuttede Alonso så til McLaren, hvor han var en enkelt sæson inden han tog tilbage til Renault, hvor han var i 2008 og 2009, inden han så tog til Ferrari og nu er han så tilbage hos McLaren.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 21 bliver til 20 Vettel: Vi kan ikke være stolte »