Ryger Dennis?

Vi har ofte set at livet for kørerne er ubarmhjertigt, når det gælder ansættelse, og ikke mindst hos McLaren. Nu må Ron Dennis angiveligt selv kæmpe for sit job.

Ron Dennis. . Copyright McLaren Media

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 13/11 2016 klokken 11:11

Ron Dennis har i mange år været lig med McLaren, men i sandhed er han ikke den eneste ejer bag det gamle hold som er blevet en af Englands største virksomheder.

McLaren består i dag af grundlæggende 3 enheder: McLaren Formula 1 team, McLaren Automotive og McLaren Applied Technologies. Derudover ejes 55% af et luksuscateringfirma der arbejder sammen med kokken, Gordon Ramsey, om special menuer til bl.a privat jets.

Ejerforholdet i McLaren er på nuværende tidspunkt delt i 3: Ron Dennis har 25%, ligesom den fransk/Saudi arabiske forretningsmand, Mansour Ojjeh også har 25% og Kongeriget Bahrains investeringsfond, Mumtalakat, har de sidste 50%. Sådan har det været siden Mercedes blev købt ud i 2011.

McLaren gadebil
Copyright McLaren Media


Nu er problemet bare at Mansour Ojjeh og Ron Dennis er blevet uvenner, og det forlyder at Dennis har forsøgt at købe Ojjeh ud af holdet med opbakning fra nogle unavngivne kinesere, som har budt 1,65 milliarder pund for firmaet. Dette tilbud er dog blevet afvist af bestyrelsen i McLaren, der har set det som et forsøg fra Ron Dennis side på at holde fast i magten.

Nu er der kommet et modtræk, som går ud på at sende Dennis hjem på orlov resten af 2016, og derefter ikke forny hans kontrakt som CEO, når den udløber ved udgangen af året. Angivelig har Ron Dennis allerede besøgt højesteretten i London for at undgå tidlig fjernelse fra direktørkontoret.

McLarens Technology Center
Copyright McLaren Group


Interessant nok har Ron Dennis fået moralsk opbakning fra Bernie Ecclestone, som ellers ikke er kendt for at være en stor fan af sin landsmand.

Ingen af parterne ønsker at udtale sig officielt, men BMF1 følger sagen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wolff opkald: Hvad er op og ned Brasiliens GP: Løbet live »