Kvyat håber ikke på en gentagelse af denne sæson

2016 har ikke været et godt år for Daniil Kvyat, som håber det er sidste gang han oplever så meget modgang.

Daniil Kvyat. . Copyright Red Bull Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 2/11 2016 klokken 11:11

Daniil Kvyat fik debut hos de store drenge, da han inden sidste sæson skiftede Toro Rosso ud med Red Bull Racing. Her lykkedes det den unge russer, at hente en enkelt podieplacering, som i øvrigt kom da han blev nummer 2 i det ungarske grand prix det år. Daniil Kvyat sluttede også sæsonen som bedste Red Bull-kører i den samlede stilling, så alt i alt en flot sæson af russeren. Derfor var der lagt op til noget stort i denne sæson, men sådan gik altså ikke. Kvyat nåede at få et enkelt podie, men nogle uheldige episoder i Kina og hjemme i Rusland satte gang i en stor nedtur.

Daniil Kvyat.
Copyright Red Bull Media


Først blev russeren degraderet fra Red Bull Racing og til Toro Rosso, hvor han så sidenhen har fået bank af Carlos Sainz stort set hver weekend. Det har med andre ord ikke været en god sæson for russeren og han håber aldrig, at han kommer til at opleve en sæson magen til.

"Op og nedture er en del af livet og de vil altid være der, så skal jeg være ærlig så går det da fint for mig. Jeg må dog erkende at denne sæson har været meget lang, så de sidste løb må gerne gå rigtig hurtigt, så denne sæson kan slutte. I år har nemlig ikke været en nem sæson, men en sæson, hvor jeg har måtte kæmpe for min overlevelse. Det ser dog ud som om det lykkedes at overleve i og med, at jeg skal køre for Toro Rosso igen i næste sæson, hvilket jeg er meget glad for," lyder det fra Kvyat.

Daniil Kvyat og Carlos Sainz.
Copyright Red Bull Media


Der mangler fortsat to løb af denne sæson og lige pt. ligger Daniil Kvyat nummer 14 i den samlede stilling, hvilket er to placeringer efter hans spanske holdkammerat Carlos Sainz. Den 22-årige russer har 13 point op til Sainz, så han kan i princippet nå at hente den spanske Rally-søn. Spørgsmålet er bare om det er realistisk, fordi det er nemlig kun lykkedes Kvyat at slå Sainz en enkelt gang, siden han kom tilbage til Toro Rosso.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hulken: Kimi gav mig ikke plads Brasiliens GP: Kørernes dækvalg »