Er Apple ved at købe McLaren?

Ifølge en anset international finansavis er teknologigiganten Apple angiveligt i drøftelser med McLaren om en overtagelse af teamet eller i det mindste i dialog om et meget tæt samarbejde.

Jenson Button. . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/9 2016 klokken 22:09

Selv om det kan lyde som en aprilsnar, skal vi måske snart til at vænne os til at se en F1-racer med navnet iLaren eller McApple på banerne om kort tid.

Således rapporterer den ansete, internationale avis, Financial Times, at teknologi-giganten Apple er i forhandlinger med McLaren om en eventuel overtagelse af virksomheden.

I rapporten hedder det, at Apple har henvendt sig til McLaren Technology Group, der omfatter det berømte Formel 1-team, McLaren Automotive og McLaren Applied Technology. Financial Times skriver, at samtalerne startede for flere måneder siden, ifølge tre personer tæt på forhandlingerne. Resultatet kan indebære fuld overtagelse eller en stor strategisk investering.

Fernando Alonso.
Copyright McLaren Media


Apple har længe arbejdet på et projekt med selvkørende elbiler og har for nylig offentliggjort planer om, at man vil forandre bilindustrien på samme radikale måde, som virksomheden har revolutioneret smartphone-markedet. I rapporten hedder det endvidere, at McLaren er et attraktivt tilbud på grund af sin teknologi og teknologiske formåen.

Financial Times anslår, at McLaren Technology Group vil blive værdiansat til et sted mellem 1 milliard og 1,5 milliarder britiske pund (mellem 8 og 13 milliarder DKK). McLaren Automotive Group genererede sidste år en omsætning på 450 millioner britiske pund (ca. 4 milliarder DKK).

Nyheden kommer kun få uger efter at den amerikanske mediekoncern, Liberty Media, bekræftede købet af den kontrollerende aktiepost i Formula One Group, en aftale på over 6 milliarder britiske pund (ca. 52 milliarder DKK).

Imens kan fans verden over begynde at øve sig i navnene: iLaren eller McApple.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Malaysias GP: Kørernes dækvalg McLaren afviser Apple-rygter »