Rosberg undgår måske straf

Nico Rosberg havde problemer med gearkassen på Silverstone, men Mercedes håber på de kan lave den, så tyskeren undgår at blive straffet.

Nico Rosberg . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 21/7 2016 klokken 14:07

Det er vist ikke gået manges næser forbi, at tyske Nico Rosberg havde problemer med sin gearkasse, da feltet kørte på Silverstone for fjortendage siden. Mercedes valgte nemlig at give ham råd og hjælp over radioen, hvilket senere kostede tyskeren løbets andenplads, da det som bekendt er imod reglerne at modtage hjælp. Det kan dog være tyskerens mindste problem, fordi han kan ende med at blive straffet yderligere, hvis det viser sig at gearkassen skal skiftes, men det ved teamet ikke endnu.

Nico Rosberg
Copyright Mercedes AMG


I Formel 1 er reglerne nemlig sådan, at en gearkasse skal holde seksløb, før den må skiftes uden straf. Det betyder også at gearkasserne er forseglet, så Mercedes ikke kan røre den før det hele begynder i Ungarn i morgen. Det er naturligvis ikke optimalt, men teamet vælger at se optimistisk på det. De er nemlig overbevist om, at de kan fixe problemet, så Nico Rosberg undgår at blive straffet.

Nico Rosberg
Copyright Mercedes AMG


Skulle det nu ende med, at Mercedes bliver nødt til at skifte Rosbergs gearkasse, så vil det naturligvis betyde at tyskeren skal starte fem placeringer længere tilbage end der hvor han kvalificere sig. Det er nemlig den faste straf for at få skiftet gearkassen før den har hold i seks løb. Det kan ende med at få konsekvenser for Mercedes, som kan blive meget presset i Ungarn, hvis man ellers skal tro de senest udmeldinger fra Toto Wolff.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA strammer reglerne Renault ændrer fokus »