Radioreglerne er lige så dumme som....

Den eliminations-kvalifikation som man droppede tidligere på sæsonen. Det mener Force India i hvert fald.

Nico Hülkenberg og Sergio Perez . Copyright Force India

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 16/7 2016 klokken 15:07

FIA og folkene bag Formel 1, finder som bekendt på en del regler. Nogle af dem er gode og får lov til at blive, mens andre er så tåbelige at de bliver skrottet lige så hurtigt som de kom ind i sporten. Der er dog også de regler som burde skrottes, hvis man spørger holdene, men ikke bliver det, fordi folkene bag reglerne mener de er gode. Tidligere i denne sæson så vi eliminations-kvalifikationen, som helt klart kom i "skrot med det samme" kategorien, men spørger man Force India er der endnu en regel som burde få samme skæbne.

Nico Hulkenberg og Sergio Perez
Copyright Force India


Det indiske hold mener nemlig at radioreglerne er så "latterlige", at de burde blive afskaffet som den upopulære kvalifikation blev tidligere på sæsonen.

"Jeg synes radioreglerne er latterlige, fordi man må godt få af vide, hvis man har problemer med gearkassen, men du må ikke få af vide, hvis der er problemer med dine bremser. Bremserne stopper dig og gearkassen får dig til at køre, så det er åbenbart okay at køre, men du får problemer, hvis du skal bremses ned. Må vi ikke fortælle en kører at der er problemer med bremserne, hvilket kan være farligt, så kan vi lige så godt droppe reglerne," lyder det fra Force Indias Otmar Szafnauer.

Sergio Perez
Copyright Force India


Det som Szafnauer hentyder til er det faktum, at Mercedes ikke blev straffet vildt meget for, at hjælpe Nico Rosberg da han havde gearkasse problemer, på Silverstone. Det kostede tyskeren 10 sekunder, hvilket rykkede ham fra en anden til en tredjeplads. Det er billigt sluppet for et regelbrud, når man tænker på at Force Indias Sergio Perez smadrede bilen totalt på sidste omgang af det østrigske grand prix, fordi teamet ikke måtte fortælle ham, at hans bremser var helt smadret.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kaltenborn: Der er ingen deadline Ricciardo tror ikke på held »