Er Arrivabene på vej ud?

Ifølge et italiensk motorsportsmagasin forlyder det, at Ferraris teamchef Maurizio Arrivabene er på vej ud i mørket. Årsagen er efter sigende sæsonstartens manglende resultater.

Arivabene . Copyright Allan Haslund

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/5 2016 klokken 13:05

I erhvervslivet handler det om resultater, og direktører står derfor altid på en konstant brændende platform. Dette gælder især hos Ferrari, hvor noget tyder på, at den karismatiske teamchef, Maurizio Arrivabene, lever på lånt tid. Det skriver det italienske Autosprint.

Inden sæsonstarten gjorde Ferraris bestyrelsesformand og CEO, Sergio Marchionne, det ellers klart, at det var et krav til det italienske team at udfordre Mercedes’ totalregime i Formel 1. Alt andet ville være en ”tragedie”, mente han.

Blamagen i Kinas Grand Prix, hvor Vettel og Räikkönen påkørte hinanden, har ikke styrket teamchefens position, hvilket understreges af Marchionnes bemærkning efter løbet, hvor han udtalte at ”teamet udmærket ved, at uret tikker og at vi skal begynde at vinde nogle løb og få dem (bilerne, red.) hjem.”

Maurizio Arrivabene har kigget langt efter resultater i år.
Copyright Ferrari Media


Ifølge Autosprint går rygterne nu på, at Ferraris tekniske direktør, James Allison, træder ind på scenen sidst på året som Arrivabenes afløser og at Mercedes’ nuværende motordirektør Aldo Costa overtager Allisons rolle som teknisk direktør for Maranello-teamet.

Der har været en del gennemtræk på posten som teamchef hos Ferrari. Efter at Ross Brawns afløser, Stefano Dominicali, fik sparket i 2014 kom Marco Mattiacci ind i det varme sæde, men han holdt mindre en ét år og blev hurtigt erstattet af Arrivabene.

Når man hører Marchionnes udtalelser kort efter sin tiltræden som FIAT-koncernens CEO, står det hugget i marmor, at den sorte, stejlende hingst fra Maranello vil have resultater NU.

Sebastian Vettel for en sjælden gangs skyld foran Mercedes.
Copyright Ferrari Media


”Det vigtigste for Ferrari er ikke kun finansielle resultater men også at vinde – og det har vi kæmpet for nu i seks år,” udtalte Marchionne.

Man kan kun ønske James Allison god fornøjelse i det varme, røde sæde.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Heineken ind i Formel 1 Min chance skal nok komme »