Lukkede cockpits er en dum ide

Der foregår en masse snak i Formel 1-kulisserne omkring, hvordan man gør sporten sikrere. En af de ting der bliver talt om er lukkede cockpits, men det er en dum ide mener en tidligere Red Bull-reservekører.

Antonia Felix da Costa . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 14/2 2016 klokken 17:02

Lige siden det tragiske uheld med Jules Bianchi under det japanske Grand Prix i 2014, har snakken gået omkring, hvordan man gør Formel 1 mere sikkert så man kan undgå den slags tragiske uheld i fremtiden.

Jules Bianchi hyldest
Copyright Manor Marussia F1 Team


En af de tiltag som er blevet nævnt flere gange er lukkede cockpits. Den løsning er der dog mange som er imod og en af dem er den tidligere Red Bull-reserve Antonio Felix da Costa.

"Alt hvad man gør i Formel 1 vil blive kopieret af andre single-seater serier i løbet af tre til fire år. Så vælger Formel 1 at have lukkede cockpits, vil det sprede sig til de andre serier også. Alting er meget mere sikkert i dag og vi oplever heldigvis ikke så mange dødsfald. Dog må jeg som kører sige, at der skal være et element af fare. Det lyder måske forkert at sige, men det er en farlig sport og det er grunden til der kun er 20 (22 i år) som kører Formel 1 og ikke 100.000" lyder det fra portugiseren.

Antonio Felix da Costa
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Antonio Felix da Costa har været test og reserve-kører for både Force India og Red Bull i Formel 1. Nu til dags kører han DTM for BMW, hvor det er blevet til en enkelt sejr ind til videre. Ud over DTM deltager den portugisiske kører også i Formula E-mesterskabet, hvor det også er blevet til en sejr.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen drevet af McLaren exit Lyd: hør den nye McLaren »