Op til 25% mere larm i 2016

Sidste år mente mange, at Formel 1-motorerne larmede for lidt, men i den kommende sæson kan de larme op til 25% mere, siger Pat Symonds.

Barcelona test 12. maj 2015 . Copyright Williams F1 Team

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 16/1 2016 klokken 14:01

I sidste sæson var der mange fans af Formel 1-sporten, som klagede over, at de ikke mente, at motorerne larmede nok. Det var blandt andet et af punkterne i GPDA fan-undersøgelsen. Med det nye reglement kan motorerne i år komme til at larme op til 25 % mere end i 2015.

Det er i hvert fald den forventning, som den tekniske-chef for Williams, Pat Symonds, har.

Valtteri Bottas
Copyright Williams F1 Team


Den øgede larm kommer, fordi man nu skal føre restmaterialet fra forbrændingen ud igennem en separat udstødning, i stedet for at det, som nu, kommer ud gennem hovedudstødningen, fortæller Pat Symonds.

"Det vil komme til at give noget mere larm. Motorerne vil komme til at larme op til 25% mere, hvilket svarer til halvanden decibel. Det kommer dog til at lyde som en meget større forøgelse af larmen," fortæller Symonds.

Billeder fra præsentationen af Mercedes W06
Copyright Mercedes AMG


Når Pat Symonds taler om op til 25% mere støj, så mener han, at forøgelsen kommer til at ligge et sted mellem 20 og 25%. Så er spørgsmålet, om det er nok til at tilfredsstille de fans, som var utilfredse med lyden på Formel 1-racerne i 2015.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tidigere Ferrari-mand til Manor Manor består crash-test »