Merhi vil betales for at køre

Roberto Merhi er ifølge eget udsagn færdig med at være betalings-kører, også selvom det kan betyde, at han ikke kommer til at køre Formel 1 i 2016.

Englands GP 2015 . Copyright manor F1 Team

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 2/1 2016 klokken 11:01

Det er vel ikke nogen hemmelighed, at de mindre teams i Formel 1 er afhængig af, at deres kørere selv kommer med en pose penge. Det gælder i hvert fald et team som Manor, der i sidste sæson havde Will Stevens som fast kører, mens Roberto Merhi og Alexander Rossi måtte deles om den anden bil.

Will Stevens og Roberto Merhi
Copyright manor F1 Team


Den situation, hvor man som kører står med en risiko for at kunne miste sit sæde, hvis der kommer en kører med flere penge, er nu blevet for meget for Roberto Merhi. Den spanske kører vil nemlig ikke betale for at køre Formel. Han vil der imod betales for at køre.

"Jeg vil være professionel i den kommende sæson, så jeg bliver betalt for at køre og ikke selv skal betale for det. Det betyder, at mine muligheder for at køre Formel 1 sikkert er meget små, medmindre et af de store teams kan bruge mig som testkører, hvilket ville være en fin løsning for mig. Er der ingen, der kan bruge mig som testkører, vil jeg forsøge at komme til at køre i en anden single-seater klasse, som eksempelvis IndyCar. Jeg synes IndyCar bilerne virker rimelig spændende at køre, de er hurtige, men måske også lidt for tunge," siger Roberto Merhi.

Roberto Merhi
Copyright manor F1 Team


Nu skal man passe på med at konkludere noget i Formel 1, da tingene hurtigt kan ændre sig, men ud fra denne kommentar burde man kunne konkludere, at Roberto Merhi ikke er interesseret i endnu et år hos Manor F1. Det lille britiske team skal højest sandsynlig have to betalingskørere i bilerne, for at det kan løbe rundt, og hvis det ikke er tilfældet, er det nok tvivlsomt, at man vælger Roberto Merhi, da hans resultater ikke var bedre end dem, Will Stevens leverede i sidste sæson. De to kørere var meget lige i sidste sæson, så hvis Manor har råd til at betale en kører for at køre deres bil, bliver det sikkert en, som kan gøre en større forskel i teamet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean klar til at køre for Renault Tillykke Schumacher »