Schumacher - To år efter ulykken

I dag er det præcis to år siden, vi fik besked om Michael Schumachers dramatiske ski-ulykke. Første melding var, at han var ok. Derefter blev meldingerne mere dystre. Men hvad ved vi om hans tilstand i dag, to år efter?

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 29/12 2015 klokken 14:12

Kort før nytår i 2013 var Michael Schumacher ude at stå på ski i de franske alper. De nærmere detaljer er uklare, men Schumacher falder angiveligt ved lav hastighed og slår hovedet mod en klippe. Han har hjelm på, men hjelmen flækker ved sammenstødet med stenen. Efter ulykken bliver Schumacher fløjet til hospitalet i Grenoble, hvor lægerne må foretage flere operationer for at reducere et tryk som er opstået i Schumachers hjerne.

Efter ulykken bliver der lagt en jernring omkring tyskeren, og hans manager og familie gør alt for at forhindre, at der skal slippe billeder ud fra hospitalet.

I september sidste år, bliver Schumacher overflyttet til sit eget hjem, der i mellemtiden er blevet omdannet til et privathospital med bemanding af sygeplejersker, læger og neurologer. Dette team har siden da stået for tyskerens genoptræning.

En af de mange hilsner til Michael Schumacher
Copyright Mercedes AMG


Hvad ved vi?
Der er ingen tvivl om, at Michael Schumacher er hjerneskadet, men spørgsmålet er, om det er permanent. Det er blevet afvist af familien flere gange, at Schumacher skulle være i markant bedring. Det eneste vi har fået bekræftet er, at han ikke længere er i koma, og at han har "korte, vågne øjeblikke".
Et par måneder efter ulykken, opstod der et rygte om, at Schumacher havde mistet 25% af sin kropsvægt på grund af den lange tid i koma. Dette ville være naturligt, men oplysningen blev ikke bekræftet af Schumachers familie.

For nylig måtte Schumachers manager Sabine Kehm afkræfte rygter om, at Schumacher var i stand til at gå. Der har heller ikke været forlydender om, at han har genvundet evnen til at tale.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren sædet var Magnussens i 2015 Grosjean klar til at køre for Renault »