Red Bull vil have en god motor

Red Bull truer nu med at forlade Formel 1, hvis de ikke får en aftale i stand med en god motorleverandør.

Red Bull . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 23/9 2015 klokken 09:09

Red Bull Racing er lige pt. i gang med at forhandle med Ferrari om et muligt motorsamarbejde til 2016 sæsonen. Red Bulls forhold til deres nuværende motorleverandør, Renault, er efterhånden blevet så dårligt, at Red Bull praktisk talt står uden motor til næste sæson, hvis de ikke kan få en aftale på plads med Ferrari.

Dr. Helmut Marko
Copyright Red Bull Photofiles


Udsigterne til at kunne stå uden en motor i 2016 gør dog ikke Red Bull til en nem forhandlingspartner. Red Bull forlanger nemlig den samme motor, som Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen skal køre med, ellers trækker de sig fra Formel 1.

"Vi vil ikke have en motor, der har 30-40 heste mindre end den, fabriksteamet benytter, ej heller en, som konstruktøren kan manipulere med og skrue ned for. Vi vil have den samme motor, som Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen kommer til at bruge, ellers stopper vi i Formel 1," udtaler Red Bulls motorsportschef Helmut Marko.

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Photofiles


Om der er hold i Markos trussel, eller om det bare er et våben i forhandlingerne med Ferrari, kan man aldrig vide. Dog må man håbe, det ikke ender med, at Red Bull trækker sig, for det vil være et stort tab for sporten at skulle undvære de to Red Bull sponsorerede teams.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jenson Button: Jeg har taget beslutningen! Suzuka bliver hårdt for Manor »