Kevin klar til come-back

Kevin Magnussen ser helt klart ud til at være på vej tilbage til Formel 1 som Grand Prix-kører. Flere hold er i spil, og meget tyder på, at Kevin selv beslutter, hvor han vil køre i 2016.

Magnussen . Copyright Allan Haslund

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/9 2015 klokken 11:09

Der spekuleres kraftigt i, at Jenson Button melder sin afsked i Japan i den kommende weekend, spekulationer som Button ikke selv tager afstand fra.

Det efterlader et ledigt sæde hos McLaren, som Kevin Magnussen står først til, dog med belgiske Stoffel Vandoornes ånde i nakken.

McLaren vælger dog Kevin frem for Stoffel, alene fordi han har et langt større kendskab til deres nuværende racer, og det sidste McLaren har brug for nu, er en rookie, der både skal lære Formel 1 og bilen at kende, inden han kan begynde at deltage i udviklingen.

Kevin er klar til at indtage Formel 1 sædet hos McLaren igen
Copyright McLaren Media


Men McLaren er ikke eneste option for Kevin. Renault, der er yderst tæt på at overtage Lotus, har også fat i Magnussen, der så kan gå hen og blive holdkammerat med Pstor Maldonado, der om nogen ved, hvordan man splitter en racer ad.

Renault-sædet er dog yderst interessant, når man ser på performance, og tilførslen af Renault-kapital vil helt sikkert gavne holdets udvikling, selvom de så vil køre med de svage Renault-motorer.

Tredje option, der er værd at jagte for Kevin Magnussen, er Force India. Sergio Perez siger, at han selv igen med at sætte sin underskrift, men sandheden er nok snarere, at det er Force India, der holder igen.

Kevin Magnussen havde en låneaftale med Force India, inden McLaren valgte at tage ham ind på deres eget hold, men McLaren valgte at takke nej til dette, da Force India ville binde ham i flere år. Det betød, at Sergio Perez måtte forlade McLaren.

Hvis Perez endnu engang skal se sit Formel 1-sæde fordufte under ham til fordel for Magnussen, er det helt sikkert, at de to ikke er venner mere.

Hvad er så det bedste valg for Kevin? Vælger McLaren at opgradere ham til Grand Prix-kører igen, har han ikke det store valg, da han så hører til McLaren, men hvis Button af en eller anden grund igen bliver den, der trækker det lange strå og selv vælger at blive, vil Renault være et stærkt valg for Magnussen.

Men et Grand Prix-sæde er et grand prix-sæde, så Force India er klart bedre end et testsæde i endnu en sæson hos McLaren.

Hvornår meldes det ud? Kevin Magnussens fremtid meldes ud i den kommende weekend i Japan, eller senest når Formel 1 feltet kommer til Rusland.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Singapores GP: Hot or Not Jenson Button: Jeg har taget beslutningen! »