Hass F1 tegner kontrakt med Ferrari-reservekører

Teamchefen for det næste Formel 1-team på gridden i 2016 udtaler nu, at kontrakten med deres første kører næsten er på plads. Sædet skal besættes af en reservekører fra Ferrari, som i forvejen er motorleverandør til de amerikanske debutanter.

Haas F1 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/9 2015 klokken 17:09

Haas F1’s teamchef, Guenther Steiner, siger at det er usandsynligt, at man skriver kontrakt med en amerikansk kører for debutsæsonen 2016, idet der ganske enkelt ikke er "nogen derude i øjeblikket" med tilstrækkelig erfaring.

Teamejeren, Gene Hass, er helt klar i spyttet med, hvor den ene kører skal komme fra, og det bliver en af Ferraris test- og reservekørere, Esteban Gutierrez eller Jean-Eric Vergne.

"En af kørerne vil være en Ferrari reservekører, og vi er stadig på udkig efter en erfaren Formel 1-kører, en erfaren kører. Ingen rookie," lyder det kategorisk fra Haas.

Alexander Rossi
Copyright GP2 Media Series


Den amerikanske GP2-kører Alexander Rossi har ellers været sat i forbindelse med et sæde, siden Haas annoncerede deres entre i Formel 1 sidste år, men Rossis F1-erfaring er begrænset til fire træningssessioner over tre sæsoner for det nu hedengangne Caterham.

Guenther Steiner er ikke overraskende enig med sin chef og har åbenlyst udelukket Rossi.

"Der er ingen derude i øjeblikket," udtaler Steiner til F1’s officielle hjemmeside om chancerne for at ansætte en amerikansk kører.

Esteban Gutierrez
Copyright Ferrari Media


”Ja, der er kørere i GP2 og Formel 3, men en rookie på et nyt hold ... det bliver svært for begge parter. Chancen for, at et sådant partnerskab fejler, er temmelig stor. Så i øjeblikket kigger vi ikke i den retning, fordi du heller ikke hjælper en uerfaren kører - han kunne blive brændt fuldstændig ud på én sæson.”

Jean-Eric Vergne
Copyright Ferrari Media


”Vi er nye, så vi har brug for noget kapacitet i teamet, der har noget erfaring."

Steiner udtaler, at teamets kandidatliste lige nu er indsnævret til to kørere.

"Jeg ønsker ikke at slippe navne ud på dette tidspunkt, men vi er ret sikre på, at vi annoncerer mindst én kører ved udgangen af september. Vi forhandler med to af dem, men intet er afgjort endnu. Vi er meget tæt på nogle kørere - og i slutningen af september offentliggør vi navnet.”

"Det bliver godt at få en sat check-tegn i den anden boks!”

Haas oplyser overraskende, at teamet har fået et afslag fra en af deres kandidater.

Kevin Magnussen
Copyright McLaren Media


"Det er en proces," sagde han. "Det er lidt frem og tilbage, og det handler om at lære at danse med de forskellige kørere og arbejde ud fra, hvem der vil være gerne vil være hos os.”

"Vi gav et tilbud til en kører, som blev afvist. Det var en lærerig oplevelse," indrømmer Haas.

Lotus-køreren Romain Grosjean og McLarens test- og reservekører Kevin Magnussen har på det seneste været blandt de varmeste navne til det sidste sæde. Hvis Renault som ventet køber Lotus, er det overvejende sandsynligt, at franskmanden bliver, hvilket i så fald åbner en stor mulighed for Magnussen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Webber: Kørerne er på deres laveste Sen afslutning på 2016 »