Canadas GP: Kørernes dækvalg

Så har kørerne valgt dæk til det canadiske grand prix og nogen har valgt helt at lade være med, at tage super soft dæk med. Se hvem i denne artikel.

Starten . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 31/5 2016 klokken 22:05

Pirelli-gummiet er knap nok blevet koldt nede i Monacos, men rent dækmæssigt har kørerne allerede taget hul på det canadiske grand prix. Pirelli har nemlig netop offentliggjort kørernes dækvalg, til årets rundtur på banen i Montreal. De fleste teams har givet deres kørere samme antal af de forskellige dæk, men der er dog nogle overraskelser.

Pirelli brugte dæk
Copyright Allan Haslund


En af de helt store overraskelser er det faktum, at Renault har valgt helt at lade være med at benytte sig af super soft dækkene i Montreal. Det betyder at Kevin Magnussen og Jolyon Palmer i stedet har 8 sæt ultra soft dæk og 5 sæt soft dæk, hvilket er en anden fordeling end mange af de andre teams.

Hos Haas F1, har man også valgt helt at lade være med at benytte super soft dækkene. Her har man dog valgt at give Romain Grosjean og Esteban Gutierrez 10 sæt ultra soft dæk med, mens de kun har tre sæt soft dæk med.

Billeder fra sidste testdag i Barcelona 1. marts 2015
Copyright Pirelli


Med hensyn til fordelingen internt i de forskellige teams, så har alle teams undtagen Williams valgt at deres to kørere skal have samme antal af de forskellige kompounds med. Hos Williams har man dog valgt at Felipe Massa har 3 sæt soft, 3 sæt super soft og 7 sæt ultra soft, mens Valtteri Bottas har 2 sæt soft, 4 sæt super soft og 7 sæt ultra soft. Der er altså en masse spændende strategier, så er spørgsmålet bare hvilken taktik der er bedst.

Hele listen med kørernes dækvalg kan I se nedenfor.

Kørernes dækvalg til Canadas Grand Prix.
Copyright Pirelli Media
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Felio Siby indgår samarbejde med Force India Ericsson: Vi skal have renset luften »