Berger: Bottas er det forkerte valg

Valtteri Bottas ligner en kommende Mercedes-kører, men finnen er ikke det rigtige valg, hvis man spørger Gerhard Berger.

Valtteri Bottas. . Copyright Williams F1 Team

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 14/1 2017 klokken 10:01

Det er længe siden der har været nogle nyheder omkring, hvem der skal have det ledige Mercedes-sæde, men det lugter rimelig meget af, at det bliver finske Valtteri Bottas. Finnen har længe været favorit til sædet, hvilket blandt andet har gjort, at han var på besøg hos Mercedes lige inden jul. Dermed ligner det efterhånden en offentlig kendt hemmelighed, at finnen skal kører for Mercedes i næste sæson, men Bottas er ikke det rigtige valg, hvis man spørger en tidligere Formel 1-kører.

Valtteri Bottas.
Copyright Williams F1


Den tidligere AST, Arrows, Bentton, Ferrari og McLaren-kører Gerhard Berger mener ikke at finnen har været dominerende nok hos Williams til, at gøre sig fortjent til sædet hos Mercedes.

"Jeg ville havde taget Pascal Wehrlein, for at give lidt tilbage til mit eget young driver-program. Vi får først at se hvor god han er, når man sætter ham i en god bil. Det er klart at Wehrlein er et sats i forhold til sådan en som Valtteri Bottas, som er det sikre valg. Bottas har også talent, fordi han er hurtig, en god teamspiller og generelt en flink person. Problemet er bare at han ikke var så suveræn i forhold til Felipe Massa hos Williams, som han burde være hvis han var det rigtige valg," lyder det fra Berger.

Franz Tost og Gerhard Berger var meget lidt imponerede over deres kørere
Copyright ukendt


Nu er der som nævnt ikke meldt noget ud omkring det ledige Mercedes-sæde, men der er meldt nogle ting ud som indikere at der er fundet en løsning. Pascal Wehrlein er helt ude af billedet, da man har placeret ham hos Sauber i den kommende sæson, hvilket faktisk kun efterlader Valtteri Bottas tilbage som kandidat til sædet. Det bliver også forstærket af, at Felipe Massa har fået en ny kontrakt med Williams og brudt en kontrakt med et unavngivet Formula E-team. Derfor kan det kun være et spørgsmål om tid, inden Bottas bliver præsenteret som Mercedes-kører.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Manor tæt på redning Vi tager med glæde imod ham »