Adelaide ønsker Formel 1 tilbage

Ifølge en australsk avis har Adelaides byråd rettet en officiel henvendelse til staten South Australian State Government og bedt myndighederne undersøge mulighederne for at få Formel 1 tilbage til byen.

FIA Formel 1-flag . Copyright Ewert Foto

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 15/3 2017 klokken 14:03

Hardcore Formel 1-fans kan sikkert huske dagene, da Ayrton Senna, Alain Prost Riccardo Patrese og Jean Alesi kæmpede hjul mod hjul på Adelaides bybane, som var det australske F1-islæt i årene 1985 til 1995. Herefter overtog Melbourne rollen som Australiens hjemmebane i 1996. Men nu ønsker Adelaide at få sporten tilbage igen.

Ifølge avisen Adelaide Advertiser besluttede byrådet i går således at rette en officiel henvendelse til South Australias turistminister Leon Bignell og bad ham undersøge mulighederne for at få byen tilbage på Formel 1-kalenderen.

Dramatik i Adelaide da Damon Hill (bagest) og Schumacher kolliderer. Adelaide, Australien 1994
Copyright Williams F1


"Det er en særlig nostalgi, et grand prix kommer med, og jeg tror, alle i lokalet er gamle nok til at huske de gode dage. Så jeg er glad for, at byrådet vil skrive til statens regering og dermed i det mindste viser, at vi gerne ser dette udforsket," er byrådsmedlem Alex Antic citeret for at sige til avisen.

"Vi vil bare gerne se delstatsregeringen tage skridt til at se, om det er rentabelt, og om vi skal pitche på, om det kan lade sig gøre."

Melbourne har kontrakt på Formel 1 til og med 2023.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hülkenberg håner Force Indias nye farve Tom Kristensen skal kommentere Formel 1 »