2017-vintertest vil smadre kørerne

Med indførelsen af det nye regulativ for 2017-sæsonen, hvor svinghastighederne øges markant, bliver der også større krav til den enkelte kørers fysik. Sergio Perez mener, at testkørslerne i februar vil ”smadre” kørerne.

Englands GP 2015 . Copyright Sahara Force India

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/12 2016 klokken 09:12

Vi kender det alle sammen: de gode nytårsforsætter – NU skal der igen tages fat på motionen efter helligdagene, de mange frokoster og tunge rødvine – hvorefter man brat vågner op efter ti minutter i træningsredskabernes torturhelvede. Hvorfor holdt man dog den pause? Og hvorfor spiste og drak man så meget?

Nogenlunde sådan vil Formel 1-feltets kørere også have det, når de til februar næste år, i Barcelona, sætter sig bag rattet og kører de første omgange i de nydesignede 2017 F1-racere. De nye bilers bredere chassiser og dæk kommer nemlig til at stille væsentlig større krav til kørerne, idet ændringerne betyder øgede svinghastigheder, hvilket igen giver markant øget pres på kørernes nakkemuskler.

Af samme årsag har flere kørere erkendt behovet for at intensivere træningen i fitnesscenteret, hvilket for Haas-køreren Kevin Magnussen vil indebære, at hans muskelmasse skal øges med hele 3 kilo. Force India-køreren Sergio Perez (billedet øverst) er heller ikke i tvivl om, at de øgede G-påvirkninger vil have sin effekt, når kørerne første gang rammer asfalten i Barcelona.

Den øgede dækbredde betyder højere svinghastigheder.
Copyright Pirelli Media


”Jeg er helt sikker på, at vi vil være helt smadrede, når vi starter med at teste,” udtaler Perez til Autosport.

”Efter at du er stoppet med at køre og har haft et par måneder ude af bilen, er det meget svært at simulere de samme kræfter, når du træner i en motionsmaskine, eller hvor du nu træner. Så hver gang du sætter dig i bilen, har du altid de samme smerter i nakken.”

”Nu, hvor bilen er en smule hurtigere, forventer jeg at alle til februar vil klage over nakkesmerter – men det vil være ovre, når vi møder op til det første grand prix (i Melbourne, red.).”

Mexicaneren indrømmer, at træningen op til testkørslerne vil kræve en særlig indsats.

”Jeg skal bruge lidt flere muskler og lidt mere af alting,” indrømmede Force India-køreren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari-talent dropper drømmen om F1 Kevin skal tage på »