FIA dropper sag mod Wolff

FIA har besluttet at droppe en undersøgelse af ægteparret Toto og Susie Wolff, efter de var blevet beskyldt for at lække fortrolige oplysninger til hinanden. Men FIA’s beslutning rejser flere spørgsmål, end den giver svar.

Toto Wolff . Copyright Mercedes

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/12 2023 klokken 09:12

FIA undlader at rejse en Compliance-sag, eller en såkaldt ”Code of Conduct”-sag, mod Toto og Susie Wolff. Det meddelte FIA sent torsdag den 7. december.

FIA har åbenbart valgt at droppe sagen, efter alle Formel 1-teams via de sociale medier meddelte, at de ikke havde sladret til FIA om ægteparret Wolff.

Susie WolffSusie Wolff
Copyright Allan Haslund


Den droppede sag drejede sig om angiveligt om, at Toto Wolff skulle have udtalt sig om fortrolige FOM-oplysninger på et F1-teamchefmøde, som han eventuelt kunne have fået fra sin ægtefælle, der er ansat af FOM og leder af F1 Academy.

Det vides ikke, hvilke fortrolige oplysninger, Toto Wolff skulle have haft eller meddelt andre.

FIA udtaler desuden, at de ikke har modtaget en klage, men det rejser jo så spørgsmålet, hvorfor FIA tidligere på ugen meddelte, at de ville undersøge Toto Wolff for brug på reglerne om fortrolighed.

Billeder fra lørdag Australien 2014Billeder fra lørdag Australien 2014
Copyright Daimler Benz


Hvis FIA alene indleder en disciplinærsag mod en teamchef på baggrund af én artikel hos et medie (Business F1), så sætter FIA’s interne processer i et lidt kedeligt lys.

Nogen hos FIA må have ment, at der var grundlag for en sag mod Wolff, for ellers ville FIA næppe have offentliggjort, at de ville undersøge en så alvorlig overtrædelse, som brud på reglerne om fortrolighed er.

Men åbenbart har FIA ikke haft styr på beviser og kilder, hvilket nu fører til at en potentiel eksplosiv sag droppes.

Selv om sagen angående ægteparret Wolff dermed er afsluttet, kan processen rykke lidt ved tilliden til FIA’s processer, når automobilforbundet offentligt melder ud om en potentielt miskrediterende sag for Wolff, som man må droppe få dage efter uden beviser. Det er lidt dårlig stil.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spaniens Grand Prix kan være på vej til Madrid Todt kritiserer bin Sulayem »