• Forside

Bernie: F1 uberørt af finanskrise

Store velrenommerede bilfabrikker vrider sig i økonomiske smerter og fyrer medarbejdere i hundredtusindvis verden over, og sponsorer trækker sig fra Formel 1. Alligevel har F1-chefen, Bernie Ecclestone, tillid til fremtiden.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/3 2009 klokken 10:03

Selv om store finansielle sponsorer som ING og RBS har annonceret deres tilbagetrækning fra Formel 1, giver det ikke anledning til søvnløse nætter i F1-chefen, Bernie Ecclestones, pragtvilla i England. Han har tillid til fremtiden.

”Jeg har ikke indtrykket af, at denne krise har afstedkommet problemer, der kommer som en overraskelse,” udtalte Ecclestone til avisen ’Guardian’.

”Man skulle tro, at holdene ville ansætte færre folk og skære ned på omkostningerne. Men de tager flere folk ind nu end sidste år. Og det ved jeg præcis, for vi laver alle anbefalingerne. Så for mig at se, skærer de ikke ret meget ned.”

Bernie Ecclestone (tv) i samtale med Sebastian Vettel.

Selv om der er behov for det samme antal folk i løbsweekenderne, mener Ecclestone, at der, som følge af testforbud imellem løbene og de kommende ændringer til regulativet, utvivlsomt vil komme nedskæringer på bemandingsplanen, men det bliver på andre områder.

Selv om Formel 1 indtil videre er sluppet nådigt fra finanskrisen, indrømmer Ecclestone, en af Englands rigeste personer, at krisen bestemt har ramt ham selv personligt.

”For lang tid siden sagde jeg, at aktiemarkedet ville falde sammen, og at Europa vil blive en tredjeverdens økonomi. Og det vil det,” slutter Ecclestone dystert.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.