• Forside

Krisemøde hos McLaren

Der er noget galt med de tider McLaren har kørt under pre-sæsonens mange tests. Først har man forsøgt at skjule tiderne gennem test med blandt andet en 2008-bagvinge, men nu har man selv meldt ud, at den er helt gal.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/3 2009 klokken 09:03

Fredag afholdt McLaren et krisemøde i hovedkvarteret i Woking. Til stede var ud over de to løbskørere Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen, også teamchef Martin Whitmarsh og flere ledende medlemmer fra den tekniske afdeling.

McLaren har ikke selv meldt ud, hvor de har problemer, men modifikationer til bilens bund antyder, at det er en generel mangel på grip bagerst på bilen.

En video, postet i testrapporten fra i torsdags, viser Kimi Raikkonen i Ferrari overfor Heikki Kovalainen i McLaren-raceren.

Lewis Hamilton i MP 4-24. Bemærk, at det er 2008-spec bagvingen, der køres med.

På trods af at McLaren-køreren starter forrest, så er Kimi Raikkonen forbi ham, da de to biler kører ud af billedet.

Teamchef Martin Whitmarsh er irriteret over problemerne. Ifølge avisen ’The Guardian’ citeres han for følgende.

”Jeg tror ikke, at vi har gjort arbejdet godt nok, der er ingen grund til at prøve at skjule dette. Vi er nødt til at sætte os ned og arbejde hårdt på at få løst dette.”

”Vi vil få rettet problemet så hurtigt som muligt, selv om det nok ikke går lige så stærkt som vi ville have ønsket.”

Lewis Hamilton kan få sin sag for i 2009

Hvis McLaren er i problemer, så må der sidde en masse mennesker og godte sig. Sidste sæson mente mange, at det ville være sjovt at se, hvordan Lewis Hamilton klarer modgang. Den ser ud til at være kommet.