• Forside

BMF1 i Barcelona – Fredag

I denne weekend starter den europæiske del af årets Formel 1 sæson. 3 ugers ventetid er overstået og nu skal det vise sig, hvilke teams der har fået mest ud af testen sidste uge på den samme bane, som der denne weekend køres på. BMF1 er taget med til Barcelona, men kommer først på banen i morgen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 26/4 2008 klokken 00:04

Hvem skulle vide, at da jeg skrev, at BMF1 ville være til stede ved Spaniens Grand Prix, at det så ville blive på banen, og ikke i Palads, som oprindelig planlagt. Men hvem skulle også vide, at rejseselskabet Grand Prix Tours, Danmarks mest erfarne indenfor motorsportsrejser, skulle komme med et tilbud, som jeg ikke kunne afslå.

Så jeg vil starte med at sende et stort tak til Anne og Gitta fra Grand Prix Tours for, at jeg nu har fornøjelsen af at nyde deres selskab denne weekend i Barcelona, sammen med de andre Formel 1 glade rejsende, hvor af nogle mister mødommen denne weekend. Første gang en Formel 1 bil blæser forbi er man i chok. Anden gang er man afhængig. Bare læs Jakob Schmidts oplevelse fra Monza sidste år eller Peter Hartigs beskrivelse af løbet i Ungarn 2006.

Det hele gik meget stærkt, så jeg sidder nu på hotel Open fem minutters gang fra metrostationen Rocafort og skriver dette. Fra Rocafort er der kun 3 stop til Catalunya pladsen, der starter ved La Ramblas begyndelse. La Rambla er strøget i Barcelona. Den mest berømte gade og den får strøget i København til at ligne en øde baggård i gråvejr.

Catalunya pladsen

Jeg mødte troligt op i morges i Kastrup Lufthavn. Forude var 2½ times ventetid inden flyet skulle lette, og det er synd at sige, at der er meget at lave i lufthavnen, men sportsbaren O´Learys viste den første Formel 1 træning, så der blev de første 1½ time slået ihjel. Men flyet fik da lettet og vi ankom da også til Barcelona til den nogenlunde planlagte tid, så naturligvis skulle vi vente en halv time på at få bagagen. Om det er luftfartens forsøg på at ødelægge den gode stemning skal jeg lade være usagt, men hvorfor er det altid, at man skal vente så lang tid på ens bagage, når nu man hellere vil hurtigt til hotellet og ud og udforske byen.

Efter at have checket ind på mit hotel gik der da heller ikke lang tid før turen gik mod La Rambla. Taget i betragtning af, at Spanien skulle være et mekka af motorsportsfans og ”Alonsi” så var der forbavsende lidt Formel 1 i gadebilledet. Ganske få turister i Formel 1 merchandise og så nogle kopitrøjer i souvenirboderne, hvor der stod Renault og Fernando Alonso var vist det.

En af de mange levende statuer

Derfor gik min tur på La Rambla primært med at se på levende statuer, diverse friluftsdyrehandlere (med salg af kaniner, høns og skildpadder m.m.), blomsterboder, tapasrestauranter og karikaturtegnere samt en tur ned på havnen og se de store krydstogtskibe. Nå ja så var der også lige en Free Tibet demonstration, der lige lavede lidt larm i gaden under overvågning fra politiet.

Af samme grund kan jeg ikke bringe Formel 1 relaterede billeder i dag, men for lige at vise lidt af stemningen i Barcelona by, så har jeg lavet dette lille galleri til denne artikel. Nu ved jeg ikke, hvordan vejret har været i Danmark her til eftermiddag, men klokken halv otte var der stadig 24 grader i Barcelona.

Musikgruppen Barrio Candela spillede ved La Ramblas. De kan høres på myspace.

En dyrebod med salg af høns

På vej ned mod havnen

Hvad vej skal man vælge?

Unge der hygger sig med at performe

Der var stadig varmt klokken 19.30

Hvad der ellers sker på banen vil mine kolleger på BMF1 holde jer opdateret med. Jeg lover til gengæld at bringe billeder fra Barcelona banen lørdag og søndag.

Fernando Alonso karikatur

God fornøjelse!