• Forside

Kæmpe krise hos Super Aguri

Der var kun det formelle tilbage omkring salget af Super Aguri til den mellemøstlige Magma Group. Alting så lyst ud for Super Aguri, som dog måtte droppe denne uges test på grund af det manglende salg. Nu ser det ud til, at hele salget går i vasken.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/4 2008 klokken 13:04

Websitet og ugemagasinet Autosport, der har følere ud alle steder erfarer nu, at salget mellem Super Aguri og Magma Group sandsynligvis går i vasken. Måneders overlevelse skulle have været sikret, og kun det formelle manglede for at sikre holdets overlevelse. Nu har Magma meldt ud at de har behov for mere tid før de vil involvere sig i Super Aguri.

Eller som man kan vælge at læse det. Magma Group trækker sig nu fra Super Aguri. Enten for at presse Aguri Suzuki til at sælge billigere eller helt at droppe ud af Formel 1. Men de penge som Super Aguri havde regnet med er nu forsvundet, og dermed er det ikke kunne uges tests, som ikke bliver afviklet. Løbet i næste uge kan også være overstået for det lille Honda privatteam, der uden en deltagelse i Barcelona kan risikere at blive smidt ud af mesterskabet. Men hvordan betaler man for et hold, hvis der ikke er penge til at drive det.

Det er Dubai International Capital, som Magma Group forhandler for, der har bedt om mere betænkningstid. Det på trods af at ledende seniormedarbejdere fra Honda har skrevet under på en forhåndskontrakt.

Fremtidsudsigterne for Super Aguri er nu mørkere end nogen sinde.

Aguri Suzuki er i disse dage i Tokyo, hvor han forsøger at finde en løsning med Honda. I mens rejser Gerhard Berger fra Scuderio Toro Rosso rundt i flere mellemøstlige stater for at forhøre sig omkring et opkøb af Toro Rosso. Gerhard Berger var blandt andet til stede ved GP2 Asia løbet i Dubai sidste weekend. Det vides ikke om Gerhard Bergers rundrejse har haft indflydelse på Magma Groups beslutning.

Alt andet lige virker Scuderia Toro Rosso som et bedre team at investere i end Super Aguri.

RELATEREDE NYHEDER