• Forside

Alonso-fan: Det var ikke med vilje

Det skabte internationale overskrifter og næsten en aflysning af det spanske Grand Prix til sommer, da et par race-fans mødte op på testbanen i Barcelona, med sort ansigtsmaling. Nu tager en af dem bladet fra munden

Af: (@bmf1.dk) d. 8/2 klokken 12:02Man kunne næsten tro, at krigen i 1588 mellem England og Spanien var brudt ud igen, men så slemt er det dog ikke.

Det var slet ikke meningen, at de spanske fans, der troppede op for at se deres idol Fernando Alonso, iført sort maske og t-shirts med påskriften 'Hamiltons familie', ville provokere Lewis Hamilton.
Det fortæller en af de involverede fans nu til avisen Publico.

Toni Calderon, en af de medvirkende i hele affæren, har fortalt til avisen, at det var meningen det skulle være for sjov.

"Vi havde klædt os ud til karneval," siger Calderon. Vi ville føre lidt sjov til Montmelo, og gøre lidt grin med Hamiltons far, der møder trofast op til alle løbene. Vi havde slet ikke den mindste intention om, at gøre grin med den britiske kører på grund af hans hudfarve eller at fornærme nogen," siger Calderon.

"Sikkerhedsfolkene ved lågen, begyndte at grine og lod os komme forbi. Faktisk troede halvdelen af dem vi mødte, at vi var fans af Hamilton. Der var en masse der tog billeder af os."

To der står sammen. Lewis og Anthony Hamilton

Toni Calderon, der mere eller mindre frivilligt er udpeget som anfører for truppen, understreger, at hverken han eller de andre medvirkende er rascister. Udover sort ansigtsmaling, havde de t-shirts med ordene 'Hamiltons familie' skrevet henover brystet. De havde også sorte krøllede parykker på.

"Jeg skammer mig over at fremstå på den måde i den britiske presse. Og fordi jeg står i midten af billedet, er det mig der fremstår som lederen. Det gør mig vred."

"Havde jeg vidst at dette kunne ske, ville jeg aldrig have klædt mig ud. Vi har ikke gjort noget galt. Jeg vil bestemt ikke have noget problem med at forklare sagen personligt for McLaren og Lewis, som er en stjerne," slutter Calderon.

Spanske og britiske medier, har udvekslet øretæver. Tabloid aviserne i England har beskyldt de spanske modparter, for at nedtone alvorligheden i sagen, og åbent sagt, at der er en stigende tendens til rascisme i spansk kultur.

Som en leder i en engelsk avis beskriver: "Det er ret tydeligt, at de (Spanien, red.), er årtier bagude i forhold til Storbritannien, når det kommer til holdninger omkring race."

Lewis Hamilton har klogeligt ikke kommenteret sagen

Daily Telegraph rapporterede frejdigt, at "rascisme er en spansk sport," og fortsætter, at det kan opfattes som om, myndighederne har samme holdning.

Samme engelske tabloid-aviser, vælger dog nok så belejligt at nævne, at de engelske fodboldfans er nogle af de mest rascistiske fans og at hooligans er et stigende problem i England.

De spanske aviser vendte skytset tilbage mod briterne og sagde, tusinder af mennesker nu uretfærdigt får skylden, for det en håndfuld fans har gjort, og at det er unfair.

Som en efterdønning af sagen, er der dukket flere åbenlyse rascister op på avisen Marca´s kommentar-side. Vi udelader selve indholdet af kommentarerne, men i bund og grund handler det om at fornærme Lewis Hamilton så meget som muligt.

Hele affæren er forhåbentlig ved at være lagt til side, så vi snart kan komme tilbage til det det handler om: Racing.« Piquet får privatfly Bahrain test dag 4 – Kimi stadig hurtigst »

TEMA: Kevin Magnussen

Kevin Magnussen Kevin starter snart sin 3. sæson i Formel 1 når han skal køre for Haas F1 i 2017. Kevin skal dermed køre side om side med den erfarne Romain Grosjean som er kendt for at være super-hurtigt. Han skal sættes på plads af Kevin!


BMF1 om Magnussen, McLaren, Renault F1 og Haas
Se BMF1s kørerside for Kevin, hér:Kevin Magnussen
Læs alt om Haas F1:Haas F1 Team
Læs også om Renault F1:Renault F1
Eller læs om McLaren F1:McLaren F1


Formel 1 odds fra Unibet

Vinder Kørernes VM 2017

NavnOddsSpil
Alonso, Fernando2001.00Spil nu!
Hamilton, Lewis1.85Spil nu!
Hülkenberg, Nico2001.00Spil nu!
Magnussen, Kevin 4001.00Spil nu!

Vinder Konstruktørernes VM 2017

NavnOddsSpil
Ferrari2.75Spil nu!
Force India2001.00Spil nu!
McLaren-Honda3001.00Spil nu!

GP-vinder

NavnOddsSpil
Alonso, Fernando1001.00Spil nu!
Bottas, Valtteri8.00Spil nu!
Ericsson, Marcus3001.00Spil nu!
Magnussen, Kevin 1251.00Spil nu!

GP-vinder

NavnOddsSpil
Hamilton, Lewis1.15Spil nu!
Vettel, Sebastian1.20Spil nu!
Bottas, Valtteri1.40Spil nu!
Magnussen, Kevin 126.00Spil nu!

Nedtælling

Næste løb: Østrigs Grand Prix
Dato: 9/7 2017 kl 14:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Østrigs Grand Prix
Løbsdato:09/7 2017
Bane:Red Bull Ring

Aserbajdsjans Grand Prix
Løbsdato:25/6 2017
Bane:Baku City Circuit

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. D.Ricciardo Red Bull
  2. V.Bottas Mercedes AMG
  3. L.Stroll Williams
  4. S.Vettel Ferrari
  5. L.Hamilton Mercedes AMG
  6. E.Ocon Force India
  7. K.Magnussen Haas F1 Team
  8. C.Sainz Jr. Scuderia Toro Rosso
  9. F.Alonso McLaren
  10. P.Wehrlein Sauber
  Se hele resultatet