• Forside

Alonso-fan: Det var ikke med vilje

Det skabte internationale overskrifter og næsten en aflysning af det spanske Grand Prix til sommer, da et par race-fans mødte op på testbanen i Barcelona, med sort ansigtsmaling. Nu tager en af dem bladet fra munden

Af: (@bmf1.dk) d. 8/2 klokken 12:02

Man kunne næsten tro, at krigen i 1588 mellem England og Spanien var brudt ud igen, men så slemt er det dog ikke.

Det var slet ikke meningen, at de spanske fans, der troppede op for at se deres idol Fernando Alonso, iført sort maske og t-shirts med påskriften 'Hamiltons familie', ville provokere Lewis Hamilton.
Det fortæller en af de involverede fans nu til avisen Publico.

Toni Calderon, en af de medvirkende i hele affæren, har fortalt til avisen, at det var meningen det skulle være for sjov.

"Vi havde klædt os ud til karneval," siger Calderon. Vi ville føre lidt sjov til Montmelo, og gøre lidt grin med Hamiltons far, der møder trofast op til alle løbene. Vi havde slet ikke den mindste intention om, at gøre grin med den britiske kører på grund af hans hudfarve eller at fornærme nogen," siger Calderon.

"Sikkerhedsfolkene ved lågen, begyndte at grine og lod os komme forbi. Faktisk troede halvdelen af dem vi mødte, at vi var fans af Hamilton. Der var en masse der tog billeder af os."

To der står sammen. Lewis og Anthony Hamilton

Toni Calderon, der mere eller mindre frivilligt er udpeget som anfører for truppen, understreger, at hverken han eller de andre medvirkende er rascister. Udover sort ansigtsmaling, havde de t-shirts med ordene 'Hamiltons familie' skrevet henover brystet. De havde også sorte krøllede parykker på.

"Jeg skammer mig over at fremstå på den måde i den britiske presse. Og fordi jeg står i midten af billedet, er det mig der fremstår som lederen. Det gør mig vred."

"Havde jeg vidst at dette kunne ske, ville jeg aldrig have klædt mig ud. Vi har ikke gjort noget galt. Jeg vil bestemt ikke have noget problem med at forklare sagen personligt for McLaren og Lewis, som er en stjerne," slutter Calderon.

Spanske og britiske medier, har udvekslet øretæver. Tabloid aviserne i England har beskyldt de spanske modparter, for at nedtone alvorligheden i sagen, og åbent sagt, at der er en stigende tendens til rascisme i spansk kultur.

Som en leder i en engelsk avis beskriver: "Det er ret tydeligt, at de (Spanien, red.), er årtier bagude i forhold til Storbritannien, når det kommer til holdninger omkring race."

Lewis Hamilton har klogeligt ikke kommenteret sagen

Daily Telegraph rapporterede frejdigt, at "rascisme er en spansk sport," og fortsætter, at det kan opfattes som om, myndighederne har samme holdning.

Samme engelske tabloid-aviser, vælger dog nok så belejligt at nævne, at de engelske fodboldfans er nogle af de mest rascistiske fans og at hooligans er et stigende problem i England.

De spanske aviser vendte skytset tilbage mod briterne og sagde, tusinder af mennesker nu uretfærdigt får skylden, for det en håndfuld fans har gjort, og at det er unfair.

Som en efterdønning af sagen, er der dukket flere åbenlyse rascister op på avisen Marca´s kommentar-side. Vi udelader selve indholdet af kommentarerne, men i bund og grund handler det om at fornærme Lewis Hamilton så meget som muligt.

Hele affæren er forhåbentlig ved at være lagt til side, så vi snart kan komme tilbage til det det handler om: Racing.« Piquet får privatfly Bahrain test dag 4 – Kimi stadig hurtigst »

Nedtælling

Næste løb: Frankrigs Grand Prix
Dato: 24/6 2018 kl 16:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Frankrigs Grand Prix
Løbsdato:24/6 2018
Bane:Paul Ricard

Canadas Grand Prix
Løbsdato:10/6 2018
Bane:Gilles Villeneuve

Optakt

Optakt

Fredag

Fredag

Lørdag

Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

Søndag

Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

Seneste løb

Placering Kører Team
1. S.Vettel Ferrari
2. V.Bottas Mercedes AMG
3. M.Verstappen Red Bull
4. D.Ricciardo Red Bull
5. L.Hamilton Mercedes AMG
6. K.Räikkönen Ferrari
7. N.Hülkenberg Renault F1
8. C.Sainz Jr. Renault F1
9. E.Ocon Force India
10. C.Leclerc Sauber
Se hele resultatet


Tidligere F1 verdensmestre

År Kører
2017 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2015 Lewis Hamilton
2014 Lewis Hamilton
2013 Sebastian Vettel
2012 Sebastian Vettel
2011 Sebastian Vettel
2010 Sebastian Vettel
2009 Jenson Button
2008 Lewis Hamilton