Rivaler chokerede over HAAS’ speed

Flere teams er chokerede over hvor hurtige HAAS er i denne sæson. Særligt i Østrig har det unge team imponeret, og chokeret flere kørere fra rivaliserende teams.

Østrigs Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Lasse Andkjær Nielsen (lan@bmf1.dk) d. 1/7 2018 klokken 12:07

Som bekendt har HAAS virkelig fundet fart over vinteren. Så meget fart at Grosjean lørdag splittede de to Red Bull’s i kvalifikationen med en flot 5. plads, kun 0,05 sek. efter Verstappen. Renault haltede 0,7 sek. efter Magnussen på 8.-pladsen.

Farten er som bekendt grundet deres Ferrari-komponenter, men farten er også på grund af at Dallara (chassis-producenten red.) virkelig har flyttet sig til denne sæson. Der har dog været lidt problemer med holdbarheden af deres komponenter, senest i Monaco, men det skulle være løst.

”Jeg er chokeret,” udtalte Gasly, og fortsatte ”Vi ved at de (HAAS red.) kan være rigtig hurtige fra weekend til weekend, men så hurtige, er imponerende.”

Pierre Gasly til pressekonference i ØstrigPierre Gasly til pressekonference i Østrig
Copyright BMF1


Carlos Sainz havde forventet at HAAS ville være hurtige i Østrig, da de i 2017 viste at banen lå godt til dem. Men at de skulle være 0,7 sek. hurtigere end Renault havde han ikke forventet: ”HAAS hører pt. mere til i top-feltet end i midterfeltet.” udtalte Sainz.

Carlos Sainz til interview, Monaco 2018Carlos Sainz til interview, Monaco 2018
Copyright Bil Magasinet BMF1


Sergio Perez er nervøs for HAAS’ tendens. Hvis Force India ikke snart bliver hurtigere kommer deres placering i konstruktørmesterskabet virkelig under pres fra HAAS.

Sergio Pérez til pressekonference i ØstrigSergio Pérez til pressekonference i Østrig
Copyright BMF1


”Vores store upgrade skulle have været klar her til Østrig, men det blev den ikke.” udtalte Perez. ”Vi bliver nødt til at gøre bilen hurtigere og hurtigere hele tiden, hvis ikke, vil HAAS have overtaget resten af sæsonen.” fortsatte han.

Grosjean mener ikke at det er tilfældigt at HAAS er så hurtige i Østrig, og udtaler samtidig, at han tror på samme fart resten af sæsonen.

Romain Grosjean interviewes på Red Bull RingRomain Grosjean interviewes på Red Bull Ring
Copyright BMF1


Spændende udvikling, også set med danske øjne.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pérez: Vi kan stadig nå Renault Østrigs GP: Løbet LIVE »