Englands GP: Dækvalg

Dækkene er måske ved at være blevet kolde, men de skal varmes op igen om fire dage. Her har I kørernes dækvalg til løbet på Silverstone.

Startgridden set bagfra . Copyright Pirelli

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 4/7 2016 klokken 19:07

Formel 1-feltet er netop gået ind i en rigtig hård periode, hvor der skal køres intet mindre end fire løb på fem uger. Det betyder at feltet allerede skal i aktion igen i den kommende weekend og her har I listen over kørernes dækvalg. Denne gang er der dog ikke den store forskel på strategierne internt hos de 11 teams, der er faktisk kun et team der har valgt at have deres to kørere på to forskellige dækstrategier, hvis man kan sige det sådan.

Pirelli dæk
Copyright Pirelli


Det er Haas F1 Team der er tale om, fordi de har valgt at fordele dækkene således. Franske Romain Grosjean har fået to sæt af det hårde dæk med, hvilket betyder at han har et sæt mere end Esteban Gutierrez. Det betyder så også at mexicaneren har et sæt ekstra medium dæk at arbejde med. De to kørere har dog samme antal soft dæm med, nemlig syv.

Billeder fra sidste testdag i Barcelona 1. marts 2015
Copyright Pirelli


Den generelle tendens hos de andre teams er dog, at man har valgt et sæt hårde dæk, fem medium og syv sæt soft dæk. Det er det som de fleste af teamene har valgt. Der er dog lige Red Bull Racing som skiller sig ud i forhold til de andre top teams, fordi de har valgt at have to sæt hårde dæk og blot fire sæt medium dæk med. Det kunne måske være et signal om, at de vil ud og køre nogle rigtig lange stints som de gjord i Østrig. Her har I hele listen.

Kørernes dækvalg til det britiske grand prix
Copyright Pirelli

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP: Dagen derpå Honda overvejer opdatering »