• Forside

2007 Reglement

Skal oversættes

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 10/8 2006 klokken 15:08

Regelændringerne til 2007

Hvert år omkring august udsendes der fra officiel side, et sæt regelændringer for afviklingen af næste års løbs serie. 2006 er ingen undtagelse og her vil den kommende sæsons tiltag være forsøgt oversat og fortolket.

Grundlaget for kampen mellem de store bilfabrikanter og FIA synes at blive mindre og mindre. Seneste har Toyota meldt sig under fanerne hos FIA, således er sammenslutningen af fabrikanter endnu et hold fattigere. Alligevel har FIA valgt at tage fabrikanterne, GPMA med på råd, og repræsentanter fra begge sider har mødtes, og er blevet enige om følgende.


I)Fra og med den det Kinesiske Grand Prix, bliver motorkonfigurationen låst. Holdene skal altså stille til start med den motor de ønsker at benytte til løbet, samt til hele sæson 2007.

II) Det betyder at der ikke må udvikles yderligere på motorerne, andet end at man må tune motoren til omdrejningsgrænsen, 19.000 rpm, der vil blive indført af FIA i Formel 1’s Sportslige regulativer for 2008.

III) Fra 2009 vil reglerne indeholde metoder til fremhævning af brændstoføkonomi, ydermere vil reglerne indeholde metoder for energi optagning og genbrug. Alle regler gældende for 2009 vil blive udgivet senest 31. december 2006.

IV) Foreningen af Grand Prix Bilfabrikanter (GPMA) har nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde med mulige fremtidige regler for Formel 1. Disse vil tillade en præstationsforøgelse ved at udnytte den tilgængelige energi bedre. De nye regler vil kunne indeholde skift til elektromotorer. FIA og andre motorleverandører vil deltage i denne gruppes arbejde.

V) Som resultat af det ovenstående, er FIA og GPMA nu i fuld overensstemmelse med fremtiden for Formel1 Verdensmesterskabet.