BMF1.dk's Power Rating: Singapores GP

Et sveddryppende grandprix i Singapores fugtige aftenhede er afviklet, og vi bringer her redaktionens bedømmelser af de enkelte køreres indsats.

George Russell. Singapores GP 2024 . Copyright McLaren Media/LAT Photography

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 24/9 2024 klokken 12:09

Singapores varme og megafugtige grandprix er altid et af sæsonens mest udfordrende - især når der ikke kommer en eneste Safety Car undervejs, som kan give kørerne et pusterum og samtidig give strategerne nye muligheder for at rykke rundt på stillingen.

Lørdag og søndag var der én dominerende og næsten urørlig kører samt andre kørere, der underpræsterede eller gjorde sig skyldige i dumme fejl.

Her er BMF1.dk's Power Rating fra Singapores Grand Prix.

Lando Norris var weekendens hurtigste kører, og allerede inden løbet stod det klart, at Max Verstappens bedste chance ville være under starten, hvor Norris har lavet flere fejl. Men McLaren-køreren fik endelig bugt med alle sine indre dæmoner ved at køre væk, og afstanden blev bare større og større (og større).

Starten er gået med  Lando Norris forrest fulgt af Max Verstappen og Lewis Hamilton. Singapores GP 2024Starten er gået med Lando Norris forrest fulgt af Max Verstappen og Lewis Hamilton. Singapores GP 2024
Copyright Mercedes AMG / LAT Images


Verstappens P2 i løbet gav kun mulighed for at skære syv point af dennes føring i verdensmesterskabet, men det var måden, sejren blev vundet på, der gør Norris til en ægte og seriøs udfordrer til årets VM-titel.

Eneste ridse i lakken var Norris' helt uprovokerede fejl på 29. omgang, der resulterede i flere tabte sekunder samt en lettere beskadiget frontvinge. Hvis Verstappen havde været lige bag ham, kunne det nemt have kostet ham løbet på en bane, der er notorisk vanskelig at overhale på.

Max Verstappen trak det maksimale ud af Red Bulls Power Train både i kvalifikationen og løbet, som verdensmesterens team allerede fra start vidste ville blive udfordrende. I kvalifikationen blev han hjulpet af Ferraris Q3-problemer, men hollænderen leverede en velkomponeret omgang, da det gjaldt, og satte ikke en fod forkert på vej mod andenpladsen i løbet – dog hele 21 sekunder efter Norris.

Lando Norris. Singapores GP 2024Lando Norris. Singapores GP 2024
Copyright McLaren Media/LAT Photography


I den anden McLaren kunne Oscar Piastri ikke matche Norris hverken lørdag eller søndag. Selvom han underpræsterede i kvalifikationen, rettede han dog op på det med to stærke overhalinger af Mercedes'erne, men i betragtning af McLarens øjeblikkelige styrke så vi ikke helt de samme kvaliteter, som australieren viste i Bakus gader sidste weekend.

Endelig må vi igen erkende, at Nico Hülkenberg leverede varen. Tyskeren var med rette skuffet over Haas' løbsstrategi, hvilket gav Alonso et fire-omganges undercut, som forvandlede en ellers oplagt ottendeplads til en niendeplads for Hulken. Det var en weekend, hvor tyskeren bare kørte fremragende og langt overgik en anonym Kevin Magnussen.

Singapores GP 2024. Mercedes med speciel bemaling til denne weekendSingapores GP 2024. Mercedes med speciel bemaling til denne weekend
Copyright Mercedes AMG


Igen så vi en Franco Colapinto, som bestemt ikke ligner en rookie. Argentineren sluttede godt nok lige udenfor pointene, hvor Alex Albon i den anden Williams udgik med tekniske problemer. Undervejs var thai-britens frustrerede og jamrende udbrud et tydeligt tegn på, at han med Colapinto i den anden garage har fået langt hårdere modstand, end han var vant til med den nu fyrede Logan Sargeant.

Blandt skuffelserne finder vi en (igen) en underpræsterende Sergio Perez, som sluttede bag Hülkenberg på P10 og med lodder og trisser hentede et enkelt point.

Esteban Ocon foran Kevin Magnussen. Singapores GP 2024Esteban Ocon foran Kevin Magnussen. Singapores GP 2024
Copyright Alpine F1


Kevin Magnussen genkomst efter karantænen blev uden piber og trommer. Danskeren kørte et totalt anonymt løb, hvor man for alvor blev vidne til styrkeforskellen i forhold til Hülkenberg. Er vi vidne til en begyndende resignation over en tabt F1-fremtid?

Pointene i vores Power Rating er et subjektivt skøn fra samtlige skribenter og baseret på præstationerne under kvalifikation, sprint- og grandprix med hovedvægten på det sidste. 10 point er maksimum og kolonnen til højre viser standardafvigelsen mellem skribenternes bedømmelser, hvor 0,0 viser fuld enighed.

Nr. Kører Rating Std.afvigelse
1. Lando Norris 9,9 0,18
2. Max Verstappen 9,4 0,43
3. George Russell 9,0 0,09
4. Oscar Piastri 8,9 1,09
5. Lewis Hamilton 8,9 0,40
6. Charles Leclerc 8,8 0,68
7. Nico Hülkenberg 8,8 0,66
8. Franco Colapinto 8,4 0,76
9. Fernando Alonso 8,1 0,87
10. Carlos Sainz 7,3 0,54
11. Yuki Tsunoda 7,2 0,86
12. Esteban Ocon 6,5 0,77
13. Sergio Perez 6,0 0,96
14. Alex Albon 5,6 0,50
15. Lance Stroll 5,3 0,77
16. Pierre Gasly 5,0 0,54
17. Kevin Magnussen 5,0 1,10
18. Guanyu Zhou 4,5 0,77
19. Daniel Ricciardo 4,5 0,59
20. Valtteri Bottas 4,4 0,48


Giv din egen mening til kende på vores Facebook-side.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Singapore Dagen Derpå: Uværdigt slut med shoey