Binotto under stort pres

Ferrari chef Mattia Binotto er manden bag den succesfulde racer, holdet har fet udviklet i år, men det er også ham der står for skud, når bilen, igen og igen, svigter på banen. Det sidste kan koste ham jobbet.

Mattia Binotto . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 17/8 2022 klokken 13:08

Efter Mattia Binotto, som ledende ingeniør for holdet, formåede at sætte Maurizio Arivabene fra posten, har der været udfordringer på holdet, langt større end dem der var under Arivabene´s ledelse.

Men til trods for, at der tideligt var rygter ude om, at Binotto hurtigt ville blive frataget posten som chef for Formel 1 holdet, har Ferrari ledelsen holdt hånden over ham, med et håb om at han ville formå at komme med en vinderbil til 2022 sæsonen.

Og det har Binotto formået.

Der er ingen tvivl om, at Ferrari kom til start til denne sæson, bedst forberedt af alle, med den bedste bil.

Men Binotto har ikke formået at ændre på historien, der gang på gang har vist, at når det er italienere der står i spidsen for det italienske hold, formår de ikke at holde fast og leverer vinder-resultater over en hel sæson.

Når Ferrarien virker, er den hurtigst af alle, men det er desværre for ofte, at de ikke når til mål, hvilket er den direkte grund til, at Leclerc nu er 80 point efter Verstappen, i kampen om mesterskabet.

Det har igen fået rygter om, at Mattia Binotto skulle være en færdig mand i Formel 1, til at blusse op igen.

I sin kamp for at beholde fabrikkens opbakning, skulle Binotto have opfordret Charles Leclerc til at tage skylden for hans afkørsel i Frankrig, der kostede ham sejren i løbet.

Først lød det, at det igen var speederen der havde sat sig fast, men senere trak Leclerc den udtalelse tilbage og indrømmede, at det var hans egen fejl.

Kilder tæt på holdet, hvisker her i sommerferien, at det faktisk var speederen der ødelagde løbet for Leclerc, men at Binotto, for holdets skyld, bad Leclerc om at påtage sig skylden.

Ud over de mange mekaniske fejl, Ferrari har oplevet, har deres strategi under løbene, mildest set været katastrofale i flere løb.

Det er ikke Binotto der kalder de strategiske kald, men det er ham der sætter holdet, hvilket ledelsen over Binotto, nu også er begyndt at stille spørgsmål ved, om han er god nok til.

Alt i alt, så er der pres på italienske Mattia Binotto, fra mange sider, hvilket normalt udløser et kald fra ledelsen om, at der skal gives plads til en anden i spidsten for holdet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Endelig: Nyt motorreglement fra 2026 Har F1 solgt sin sjæl? »