Se listen: Her er de bedste film og serier om F1

BMF1 har lavet en oversigt over nogle af de film og serier om F1, som via arkiv-optagelser og interviews med F1-stjernerne, tager dig med ind i den ellers så lukkede og hemmelighedsfulde F1-verden.

Monacos Grand Prix 2001 . Copyright Ferrari

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 4/1 2019 klokken 13:01

Grand Prix Driver (2018)
En dokumentar i fire dele som tager seerne med ind bag de ellers lukkede haller hos McLaren F1-teamet.

Man følger teamet helt tæt i udviklingen af bilen, og man får en god indsigt i teamet, ud fra interviews med Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne, Eric Boullier og mange andre prominente McLaren-navne.

Superswede: En film om Ronnie Peterson (2017)
En fantastisk dokumentar om en af sportens ukronede konger. Ronnie Peterson er en af sportens absolut bedste racerkørere.
Filmen giver igennem arkiv-optagelser og interviews (med bl.a. Mario Andretti og Niki Lauda) et indblik i Ronnies liv og karriere, bl.a. kommer det frem i filmen, at Ronnie var så meget hurtigere end sin teamkammerat, at der stod i Ronnies kontrakt at han skulle lade ham vinde.

Ferrari: Race to Immortality (2017)
En dokumentar om det legendariske hold fra Italien. Gennem historiske arkiv-optagelser, får seeren et godt indblik i F1-verdenen tilbage i tiden, og man får et fint indblik i tidligere kørere som Peter Collins og Mike Hawthorn.

McLaren (2017)
En dokumentar om den legendariske racerkører fra New Zealand, Bruce McLaren, som satte sit præg på F1-verdenen som kører, men også som skaber af det legendariske hold af samme navn.

I dokumentaren følger man via arkiv-optagelser den unge Bruces racerkarriere, og man følger skabelsen af det dengang nye McLaren F1-hold og dets udvikling til at blive et mesterskabsvindende team.

Williams (2017)
En spændende dokumentar, der tager seerne med helt ind bag kulissen, hos det tidligere mesterskabsvindende hold fra England.

Filmen giver en fin indsigt i teamet begyndelse, og frem til i dag, og inkluderer dybdegående interviews med både Frank og Claire Williams.

Rush (2013)
Filmatiseringen om den dramatiske og intense duel imellem de to tidligere verdensmestre, James Hunt og Niki Lauda.

Filmen er skabt af den legendariske instruktør Ron Howard, og rollerne som Hunt og Lauda er spillet af verdensstjernerne Chris Hemsworth og Daniel Brühl, så der er garanti for god og professionel underholdning.

1: Life on the limit (2013)
En dokumentar, som følger Formel 1’s historie og udvikling gennem tiden, primært med fokus på sikkerheden i sporten, vist gennem klassiske videoer, og fortalt af legendariske F1-stjerner som; Mario Andretti, Jenson Button, Niki Lauda, Eddie Jordan, Nigel Mansell, Sebastian Vettel og mange mange flere.

Senna (2010)
En flot dokumentar som tager seerne med helt tæt på den legendariske og tredobbelte verdensmester i Formel 1, nemlig Ayrton Senna.

Filmens instruktør Asif Kapadia fik som den første fri adgang til FOM’s arkiver (Formula One Management), så derfor har han med imponerende videooptagelser, kunne skabe denne fantastiske fortælling om den unge brasilianer, som tog Formel 1-verdenen med storm.

Weekend of a Champion (1972)
Filmskaberen Roman Polanski har skabt denne flotte dokumentar sammen med en af datidens helt store F1-stjerner, Sir Jackie Stewart.

I filmen følger man Jackie Stewarts weekend under Monacos GP i 1971, og man får et fint indblik i hvad kørerne laver og tænker hen over en grand prix weekend.

Grand Prix (1966)
Oscar-vindende film om den glamourøse F1-verden. Filmen anvender skuespillere, men inkluderer også virkelige optagelser fra løb og on-board billeder, med datidens helt store stjerner som f.eks.: Juan Manuel Fangio, Phil Hill, Jim Clark og Bruce McLaren.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo sladrer om Red Bull Honda skal kridte skoene »