Rossi vinder på Indy

Sidste sæson blev Alexander Rossi den første amerikanske Formel 1-kører siden Scott Speed og nu har han vundet det største løb en amerikansk open-wheel kører kan vinde.

Billeder fra USA 2015 . Copyright Manor Marussia F1 Team

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 29/5 2016 klokken 21:05

Tidligere i dag blev Monacos Grand Prix kørt, hvilket er et af de største løb i hele verden. I USA har de dog et andet Formel-løb som er lige så stort, nemlig Indianapolis 500. Der er mange tidligere Formel 1-kørere som har vundet "Indy", sidste år vandt Juan Pablo Montoya sit andet Indy 500, men i år var det en tidligere amerikansk Formel 1-kører som snuppede sejren.

Alexander Rossi foran Felipe Nasr
Copyright Manor Marussia F1 Team

For få minutter siden krydsede den tidligere Manor-kører, Alexander Rossi nemlig stegen som vinder af løb nummer 100 på banen i staten Indiana. Sejren kom i hus, fordi Rossi var på en anden strategi end de andre, så han kunne fortsætte da de andre skulle i pit for at få mere brændstof på bilerne. Det var dog kun lige med nød og næppe, at han klarede den, men det gør jo kun præstationen flottere.

Alexander Rossi

24-årige Rossi nåede at få fem løb for Manor i sidste sæson, hvor hans bedste resultat var en 12 plads i det amerikanske grand prix. Det var ikke nok til at få endnu en chance hos Manor Racing i denne sæson, så han valgte at tage til USA og køre IndyCar. Den beslutning fortryder han nok ikke lige med det samme.

Billeder af Dan Wheldon, der blev slået ihjel 16. oktober 2011
Copyright Firestone Media

For at gøre det Rossis sejr endnu mere speciel, så kørte han i bil nummer 98. Det var det samme nummer som vandt 100 års jubilæums løbet tilbage i 2011. Den gang hed bilens kører Dan Wheldon, køreren som desværre mistede livet få måneder efter. I denne weekend udgives der dog en bog om briten og på Twitter fremgår det tydligt at folkene bag den bog er glade for at bil nummer 98 vandt igen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.

« Monaco med det hele Vettel: Jeg kunne være kommet på podiet »