Palmer: Kevin har begået en fejl

Det undrer Kevin Magnussens teamkammerat, Jolyon Palmer, at danskeren afslog Renaults kontrakttilbud. Englænderen mener, at danskeren har begået en fejl.

Englands GP 2015 . Copyright Lotus F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/11 2016 klokken 23:11

Tidligere på aftenen blev det officielt bekræftet, at Kevin Magnussen fortsætter karrieren hos det amerikanske Haas F1 team, hvormed han erstatter Esteban Gutierrez.

Beslutningen indebærer, at Magnussens nuværende teamkammerat, Jolyon Palmer, fortsætter i danskerens sæde, men Palmer forstår ikke sin makkers beslutning og siger direkte, at den er forkert.

”For at være helt ærlig, så er jeg overrasket,” lød det fra Palmer. ”Hvis Renault henvender sig til Kevin, så begår han en fejltagelse ved at afvise dem, for jeg tror, at de vil være foran Haas i næste sæson.”

”Det er et konstruktørteam, som virkelig vil noget. Hvis du får et tilbud om at køre for Red Bull i et år, er det da bedre end at køre for Toro Rosso i to år,” lød Palmers argument.

Kevins 2017-racer. Her med Romain Grosjean bag rattet.
Copyright Haas F1


Magnussen har på intet tidspunkt lagt skjul på, at han helst ville blive hos Renault, men dels overskred teamet en forlænget option på danskeren, og da de endelig kom med et kontraktudkast, var det ikke langsigtet nok i forhold til danskerens planer.

Da Magnussen fik forelagt Palmers udtalelser tog han det med ophøjet ro.

”Jeg synes da, at han hellere skulle være glad for at jeg forlader dem,” sagde han.

Haas startede sæsonen med brask og bram og lå hurtigt i top 6, men efterfølgende er det gået den anden vej, og teamet ligger nu på ottendepladsen i konstruktørmesterskabet. Det ser Magnussen dog ikke som et problem.

Kevin er optimist og tror på Haas.
Copyright Allan Haslund


”Tre eller fire teams har ikke haft stabilitet i hele sæsonen. Mange har været i den situation, og jeg synes, at det er enormt imponerende, hvad de (Haas, red.) har opnået i deres første år,” lød det fra danskeren.

”Det er jo ikke et team, der er blevet overtaget af et andet team. De har skabt et nyt team helt fra bunden, en helt ny gruppe af mennesker.”

Historisk set har nystartede teams i Formel 1 altid haft det svært i deres debutsæson og endnu sværere i anden sæson. Det så man med Jordan, Sauber og Stewart, men det mener Magnussen ikke behøver ske for Haas.

”Måske er det, hvad historien viser, men jeg tror, at hvis nogen kan ændre på det, så er det os,” sagde han. ”Den gruppe af folk de har, og den måde de gør tingene på er en lille smule anderledes end andres måde at gøre det på.”

”Jeg tror de kan blive stærke og stabile,” sluttede Magnussen.

I den kommende sæson kommer Magnussen til at danne par med franskmanden Romain Grosjean.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Kevin skal til Haas Button har en plan »