Paddy Lowe i problemer hos Williams

Den tekniske chef hos Williams Paddy Lowe skulle være i problemer internt i teamet, og ifølge ubekræftede rygter skulle han endda have tilbudt at sige op. Rygterne svirrer…

Williams ROKiT . Copyright Williams F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 19/2 2019 klokken 15:02

Williams-teamet er ikke nået at blive færdige med deres FW42 til vintertesten i Barcelona, og det kan få konsekvenser for Paddy Lowe. Lowes fremtid står og falder med Williams‘ succes i 2019. De facto fungerer Lowe allerede som teamchef hos Williams.

Lowe er muligvis under pres, fordi der rent faktisk har været tid nok til at udvikle bilen, men timingen op til vintertesten i Barcelona har simpelthen været for dårlig. Derfor sidder Robert Kubica og George Russell og keder sig i pitten.

Men i henhold til andre rygter er designet af bilen alt for fejlbehæftet. Angiveligt skulle mekanikerne ikke have kunnet montere bremsen, da de skulle samle den første model af FW42. Det betød, at mange dele skulle udvikles og produceres igen.

Billeder fra Ruslands Grand Prix 2017. Paddy LoweBilleder fra Ruslands Grand Prix 2017. Paddy Lowe
Copyright Williams F1


Ubekræftede rygter siger, at Lowe endda har tilbudt at forlade sin stilling. Andre kilder siger, at Williams vil have, at Lowe forsvinder hurtigst muligt, men at det ikke er muligt på grund af kontrakten med ham.

Lowe skal nok ikke forvente noget gyldent håndtryk, da Williams har mistet en af sine vigtigste sponsorer, nemlig Martini, og det lille private team ikke har ret mange penge at flytte med. Rygtet går på, at man har prøvet at finde en gensidig løsning uden et stort pengebeløb – men indtil videre uden held.

Williams har i øjeblikket ingen kommentarer til situationen omkring Lowe.

Og selv om vi skulle få FW42 at se på banen onsdag den 20.2, tvivler de fleste på, at diskussionen omkring Lowe er slut. Der går rygter om, at den nye Williams-racer skulle have præsteret exceptionelt ringe i vindkanalen.

En sæson som 2018, hvor Williams suverænt landede på sidstepladsen, bliver svær at forklare – også over for den nye sponsor ROKit…

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen 2. hurtigst Kort opsummering fra 2. testdag »