Kvinde skal køre Formel 1-bil

Kvinder bag rattet af en Formel 1-racer er et sjældent syn, til trods for de mange succesfulde kvinder i motorsportsverdenen. Et af Formel 1-holdene har fået øjnene op for en kvindelig kører, som skal teste deres bil i Italien.

Singapores Grand Prix 2018 . Copyright Sauber

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 17/11 2018 klokken 16:11

Formel 1-sporten har primært været domineret af det mandlige køn, siden sporten startede for mange år siden.
Det betyder dog ikke, at kvinder har været helt udenfor sporten.

Mange kvinder har været tilknyttet sporten igennem tiden, og nogle er det stadigvæk.

For blot at nævne nogle få, har vi f.eks.:
- Claire Williams vice-teamchef (formelt er hendes far, Frank Williams, stadigvæk teamchef) for Williams-teamet
- Emilie Rath (fra Danmark) er mekaniker hos Racing Point Force India
- Suzie Wolff (gift med Mercedes F1-teamboss Toto) er tidligere testkører for Williams F1-teamet.

Susie WolffSusie Wolff
Copyright Williams F1 Team


For ikke at glemme kvindelige kørere, som har gennemført F1-løb, såsom f.eks.; Maria Teresa de Filippis i 1950'erne, og Lella Lombardi i 1970'erne.

At kvinder ikke kan køre bil, er en skrøne, som de fleste har hørt, men det er samtidig en påstand, som 25-årige Tatiana Calderón har skudt godt og grundigt ned.

Mexicos Grand Prix 2018. Tatiana Calderon som skal teste for Alfa Romeo SauberMexicos Grand Prix 2018. Tatiana Calderon som skal teste for Alfa Romeo Sauber i næste uge
Copyright Sauber


Den unge kvindelige racerkører fra Colombia, fik sin første test i en Formel 1-bil i sidste måned, da hun testede Alfa Romeo Saubers C37 2018-racer, til et promo-event i Mexico.

Tatianas præstationer og potentiale var så gode, at Sauber har meddelt, at de vil bruge den unge colombianer til en to-dages test her i weekenden, på Fiorano banen i Italien.

Her kommer hun bag rattet af en Sauber C32-racer fra 2013, hvor hun skal sidde på første parket, til at nyde de legendariske skrig fra Ferraris V8-sugemotor.

Tatiana udtaler selv: ”Det er godt at være så hurtigt tilbage bag rattet af en Formel 1-bil, efter min debut i sidste måned, hvor jeg kørte Saubers C37, ved et promo-event i Mexico.”

”Dette næste skridt vil være endnu mere specielt, da jeg vil bruge to fulde dage med at teste Sauber C32-Ferrari.”

”Det bliver spændende at få mere erfaring og at lære mere om disse biler.”

Mexicos Grand Prix 2018. Tatiana Calderon på track walk med resten af Alfa Romeo Sauber teametMexicos Grand Prix 2018. Tatiana Calderon på track walk med resten af Alfa Romeo Sauber teamet
Copyright Sauber


Sauber teamchef Frédéric Vasseur, er da også begejstret for sin nye kvindelige testkører: ”Vi er glade for at have Tatiana Calderón til at fuldføre to dage med test på Fiorano."

"Hun imponerede teamet med sin dedikation, fokus og færdigheder, ved den nylige Promo-event.”

”Vi er sikre på, at Tatiana har hvad der kræves for at køre på det højeste niveau, og vi ser frem til at se hendes fremgang, og få mere erfaring til den kommende test”, slutter franskmanden.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Slapt af Williams Tudekiks til Ericsson »