Honda skal kridte skoene

”Red Bull skal sikre, at Honda er helt fremme i skoene hvad angår deres evner i formel 1, og har deres prioriteter i orden, hvis motorproducenten skal lykkes igen,” siger Ross Brawn.

Frankrigs Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: René Ogrocki (ro@bmf1.dk) d. 4/1 2019 klokken 13:01

Da F1 V6-turbo-hybridmotorer blev introduceret, så fik det Honda til at vende tilbage i 2015 som McLarens partner, men dårlig holdbarhed, pålidelighed og ydeevne hjalp ikke på deres renommé, på trods af en forbedret 2018 Honda motor, så udeblev podieplaceringerne.

F1 administrerende direktør for motorsport Ross Brawn, som har været teamchef hos Honda, fortalte Motorsport.com: "Hemmeligheden bag succesen med Honda er at ingeniørerne får forståelse for F1 udfordringerne. Da jeg ankom til Honda, var ingeniørerne lidt fjernt fra virkeligheden af hvad der skulle til for at vinde.”

"Mit job var at give ingeniørerne forståelse for projektet, og sørge for at de arbejdede på de rigtige ting, og at de havde prioriteterne i orden. Da jeg ankom, var der en opfattelse, at deres motor var en af de bedste. Jeg havde en del viden omkring Ferrari, så det var klart for mig, at det ikke var en af de bedste motorer Honda havde.”

Ross Brawn i Monacos paddock 2018Ross Brawn i Monacos paddock 2018
Copyright Bil Magasinet BMF1


"Jeg tror, at Red Bull vil være meget gode til at sikre, at Honda har klarhed om hvad der skal fokuseres på. En af de faktorer, der hjalp Honda med at overbevise Red Bull om at skifte fra Renault, var en ledersammensætning, der involverede Toyoharu Tanabe, som tog ansvaret, og den meget erfarne Honda motorguru Yasuaki Asaki.”

De to ledende medarbejdere har hjulpet Honda med at forbedre koordineringen af deres prioriteter og udføre deres planer bedre. Honda har lovet at være bedre til at kommunikere med Red Bull for at sikre de opnår det bedst mulige resultat i teamet.

Brawn sagde: "At kende dine svagheder, og hvad dine styrker er, gør at du er fokuseret på de rigtige ting, hvis de kan opnå det, så vil de utvivlsomt være i en stærk position. Det ser ud til, at de har gjort meget store fremskridt i år.

"Red Bull er et fantastisk team, og det er en fantastisk mulighed for Honda at få succes igen. Jeg forventer, at Red Bull fortsætter med at vinde løb. Hvorvidt de har evnerne her i det første år sammen med Honda til at vinde mesterskabet, det ved jeg ikke. Det ville være helt fantastisk hvis de vandt, men jeg tror, at næste sæson bliver det første der er med til at bygge teamet op til at vinde flere verdensmesterskaber sammen med Honda," slutter Ross Brawn.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Se listen: Her er de bedste film og serier om F1 Racing Point vil være et topteam »