F1 er en brutal sport

Nedturen for to af F1s mest succesrige og historiske hold, Williams og McLaren har været et hårdt slag for de to teams, men Ross Brawn siger, at det er et billede af, hvor brutal sporten er.

Ross Brawn . Copyright Daimler-Benz

Af: René Ogrocki (ro@bmf1.dk) d. 8/1 2019 klokken 12:01

F1s administrerende direktør for Motorsport har tidligere været konkurrent til de to teams da han var hos Benetton og Ferrari, da de sloges om verdensmesterskabet med Williams og McLaren.

Brawn mener, at de ændringer der har været i de ledende stillinger hos de to teams, har bidraget til mangel på succes, og at manglen på stabilitet har sat dem bagud i kampen om point.

Kubica tester for WilliamsKubica tester for Williams
Copyright Williams F1


"Mercedes har stadig de samme mennesker, som jeg mødte i 2007 (da det var Honda), og det viser mere end 10 års stabilitet," sagde Brawn.

"Stabilitet er meget vigtigt, både Williams og McLaren, har gennemgået forandringer, og det tager tid for disse ændringer at slå igennem på et team. Det er begge gode teams med en fantastisk historie, men F1 er ubarmhjertig hård.”

Italiens Grand Prix 2018. Fernando Alonso på Monza i sin McLaren	McLaren på Monza i Italiens Grand Prix 2018.
Copyright McLaren


”Vi som F1 organisation ønsker mere end noget andet, at begge teams kommer tilbage, og bliver konkurrencedygtige. Hvis du ikke levere når der skal køres løb, på trods af du har kapaciteten, så er det et hårdt slag for hvilket som helst team,” siger Brawn.

Begge teams vil starte sæsonen med en nye kører uden F1 erfaring, Lando Norris skal køre hos McLaren og George Russell hos Williams. Williams håber, at Robert Kubica comeback kan give teamet lidt mere stabilitet og erfaring, mens McLaren får erfaring fra Carlos Sainz som kommer fra Renault.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas tror på fremskridt i 2019 Pascal Wehrlein tilbage i F1 »