• Forside

Pakistansk kører til Renault

Renault F1-holdet præsenterede i tirsdags det nyeste navn i deres kørerline-up. 23-årige Adam Khan, bosiddende i England, men med pakistansk baggrund blev annonceret som ny opvisningskører. Khan skal vise R28 frem ved de kommende Road Shows.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/2 2009 klokken 19:02

Adam Khan er det nyeste medlem af Renault F1-holdets kørerliste. Adam Khan skal dog ikke teste for Renault, men fremvise sidste års Renault R28 under de populære Road Shows, hvor Renault kører opvisning i spændende byer på spændende steder.

Adam Khan skal under World Series by Renault-weekenderne igen køre R28, som underholdning imellem de populære WSR-løb. Adam Khan har de sidste par år deltaget i A1 Grand Prix-serien, hvor han har kørt for Team Pakistan uden de store resultater.

Alonso, Piquet, Grosjean, Briatore og Adam Khan

Adam Khan blev præsenteret under Renaults fremvisning af Renault R29 i l’Atelier Renault på Champs Elysees i Paris. Renault teamchef Flavio Briatore sagde under præsentationen.

“Vi er glade for at byde Adam velkommen til ING Renault F1, som vores opvisningskører. Vores opvisningsprogram giver unge talenter en chance for at arbejde tæt sammen med holdet og vise deres evner bag rattet i vores Grand Prix biler.”

Adam Khan i Team Pakistan A1GP bilen fra før 2009

”Adam har nu chancen for at demonstrere det talent, som han vist indtil nu i hans karriere og opnå værdifulde erfaringer ved at arbejde i toppen af sporten.”

Adam Khan var stolt over at blive præsenteret i Renault-kørerdragten. Her stod han blandt andet sammen med løbskørerne Fernando Alonso og Nelsinho Piquet, test- og GP2-kører Romain Grosjean og teamchef Flavio Briatore.


Adam Khan i Renault køredragt

“Det er en ære for mig at tilslutte ING Renault F1 og jeg kan slet ikke vente med at komme igang. Jeg har fået en rigtig varm velkomst af holdet og alle har været venlige og hjælpsomme.”

“Det bliver stort at fremvise R28 i gaderne i nogle af verdens største byer og lade publikum opleve kræfterne og farten i en Formel 1 bil.”

Adam Khan som A1GP-kører

Adam Khans første opgave i år bliver i en mellemøstlig by. Hvilken vides ikke endnu.