• Forside

F1 skifter til ny TV3 kanal

Fredag lancerede mediegruppen MTG (gruppen bag TV3 og 3+) en ny tv-kanal, der kommer til at lyde navnet TV3 Puls (ikke at forveksle med TV3 Plus). Et af flagskibene er visningen af Formel 1. Dermed forsvinder Formel 1 fra TV2 et år før ventet.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/2 2009 klokken 09:02

Har du været vant til at se Formel 1 på TV2, så skal du vænne dig til at skifte over til en ny kanal fra marts måned. MTG, der ejer de engelsk-sendte TV3 og TV3 Plus, lancerer en ny tv-kanal, der går i luften de 23. marts i år.

TV3 Puls bliver det nye navn på kanalen, som kommer som et modspil til en anden ny konkurrent i 6’eren fra SBS TV. For at vinde slaget kommer højprofileringssportsprogrammer blandt andet til at blive afviklet på denne kanal.

TV3 Puls

Det rammer de danske tv-seere, som ikke har adgang til TV3-kanalerne. Motorsporten får dog en høj profil, og Tom Kristensen og Nicolas Kiesa vil være spydspidser på den nye kanal.

TV3’s administrerende direktør Jesper Grønholdt siger til tvnyt.

”Jeg er som direktør meget stolt af at kunne præsentere den nye kanal, familiens tredje medlem. Den bliver en stærk medspiller til landets anden- og tredjestørste kommercielle tv-kanaler, TV3 og TV3+."

"TV3 Puls vil tilbyde seerne underholdning i særklasse med fokus på eksklusive sportsrettigheder, prisbelønnede film og serier samt relevante livsstilsprogrammer.”

Starten på Australiens GP 2008. I 2009 skal du skifte kanal.

”Den nye kanal sigter bredt og vil levere tv-oplevelser til både mænd og kvinder. Vi glæder os til at præsentere kvaliteten på skærmen allerede fra premiere ugen.”

I den første weekend i kanalens levetid sendes der først VM-fodboldkampen Malta-Danmark og dagen efter blændes der op for Formel 1 fra Australien. Den to-hjulede pendant til Formel 1 Moto GP vil også blive vist på den nye kanal.

Indtil videre er kanalen helt ny. Derfor er det for tidligt at sige noget om, hvad det kommer til at betyde for den almindelige seer og hvem der bliver kommentatorer under transmissioner.

Tom Kristensen, her sammen med Michael Schumacher, bliver en af spydspidserne i TV3 Puls' F1-transmissioner.

Det vides heller ikke om der stadig er et samarbejde imellem TV2 Sport (delvist Viasat-ejet) og den nye TV3 Puls.

Vi har dog lov at håbe, at TV3 Puls lytter til seerne og undlader at sende reklamer under transmissionerne, som man ellers gjorde da TV3 Plus viste løbene. Man viser jo heller ikke reklamer under en fodboldkamp.

I forvejen skulle alt Formel 1 overgå fra TV2 til TV2 Sport i 2010.