• Forside

Anmeldelse: Formel 1 i biografen

Film skal ses i biografen, men hvad med Formel 1? Læs vores anmeldelse af søndagens Nordisk Film arrangement i Palads, København.

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 28/4 2008 klokken 21:04

Små 150 mennesker var mødt op i sal 1 i Palads for at se søndagens løb på STOR-skærm. Allerede længe inden løbet begyndte ventesalen at blive rødere og rødere – jo, Ferrari-fans er der mange af, overalt. Der var også en enkelt optimistisk Red Bull-skjorte samt et par Toyota-fans.

Stemningen var meget mere løssluppen end til en alm. filmforestilling. Da Alonso tonede frem på skærmen, da transmissionen startede, lød der et buh-råb og kort efter blev der jublet over Räikkönen som holdt på pole position.

Da løbet startede var der en larmende tavshed som blev til en langsom rumlen ned mod første sving. Efter første sving løb der et lettelsens suk gennem salen og så blev der jublet – alle kørere var sikkert gennem første sving og nu kunne løbet rigtigt starte.

Selve løbet indeholdt rigtigt mange gode kampe. Oppe foran, blev alt sat på plads i første sving, men i resten af feltet blev der kæmpet om alle pladserne. Desværre var der mange dumme episoder mellem kørerne. Det var som om at alle overhalinger skulle gå galt på denne søndag.

Da løbet var færdigt, blev der klappet og jublet. Alle var enige om at det havde været et godt og spændende løb. Kovalainens uheld var dramatisk, men det var varmende at se ham række en arm op fra båren med strakt tommelfinger.

Starten af løbet. De to Ferrarier er væk

Til sidst må vi sige, at biografen giver den bedste Formel 1 oplevelse - udenfor banen. Det bliver aldrig et reelt alternativ til at se et løb live, men det er til gengæld mange gange bedre end noget TV, der kan købes for penge.

Som filmanmelder må det være på sin plads at give en karakter for "filmen". Der var ganske få udfald i lyden hen mod slutningen, men det må siges at være en flot premiere på Formel 1 i biografen.Vi giver karakteren: 5 ud af 6 mulige

Husk at du også kan følge Tyrkiets Grand Prix i biografen om små 14 dage. Ses vi?