Interview med Romain Grosjean 2/2

BMF1 mødte Romain Grosjean under løbet i Belgien på Spa banen, til en snak om hvordan det er at være i F1 og takle de udfordringer det er at være F1 kører. Her kan du læse anden og sidste del af interviewet.

Romain Grosjean . Copyright BMF1

Af: R.O. (ro@bmf1.dk) d. 4/9 2019 klokken 15:09

Hvordan er dit forhold til de andre kørere i F1, generelt?
"Det er faktisk ret godt. Det er en god gruppe af kører, og jeg har det godt med stort set alle i F1 feltet."

Hvem har du det bedst/sjovest sammen med blandt de andre kørere?
"Der er et par stykker, Daniel Ricciardo, han er altid god for en sjov bemærkning, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen og Markus Ericsson."

Hvad synes du bagsiden er ved at være kendt?
"Nogle gange vil jeg bare gerne kunne slappe af, og det er ikke altid muligt. Med de sociale medier er det nemt for folk bare at kritisere uden at argumentere for hvorfor de kritisere. Sociale medier er specielt slemme fordi folk kan gemme sig bag en skærm og et alias, så du ved ikke hvem personen er, men vedkommende kan bare skrive en masse grimme ting om en. Det kan være når jeg går på gaden eller er på ferie. Det er tit folk kommer op til mig og spørger om autograf eller et billede. Det kan godt være lidt anstrengende når jeg gerne vil slappe af. Det er selvfølgelig på en måde også ok, for de personer der kommer til mig, er fans og det gør dem glade når de får billede eller autograf."

Har du nogle mærkesager du støtter?
"Ja det har jeg. Jeg støtter en mindre forening der prøver at hjælpe børn mod kræft i Frankrig og Schweiz. Jeg prøver hvert år at være med til at rejse så mange penge som muligt til dem. Jeg blev kontaktet af dem i 2012, og spurgte om jeg ville være ambassadør for deres organisation."

Romain GrosjeanRomain Grosjean
Copyright BMF1


Generelt set hvad er det værste ved at være i F1 og hvad er det bedste i F1?
"Det værste er nok jetlag, vi rejser utrolig meget, og det kan godt mærkes når vi kommer udenfor Europa. Ventetid i lufthavnen er meget tidsspilde. Det bedste ved at være i F1 er klart at køre løbene."

Hvornår er du mest lykkelig?
"Det er lidt forskelligt. Når jeg ser mine børn når jeg er så meget væk hjemmefra. Når jeg har kørt et godt løb eller opnået et godt resultat i et løb."

Tænker du aldrig over hvor farligt det kan være at køre F1?
"Det er farligt at køre F1, og vi mistede en kører i 2014, og nu i denne weekend mistede vi Hubert i F2, hvilket er forfærdeligt. Jeg sidder i GDPA (Grand Prix Drivers Association) hvor jeg er med til at sikre at alle kørere får sikre vilkår når de kører F1. Det er en farlig sport, men vi prøver også at gøre så sikkert som muligt at udføre vores sport."

Har du nogen kommentarer til den snak der er i øjeblikket omkring hvem der skal køre for Haas til næste år?
"Der vil være en i feltet som ikke kommer til at køre F1 til næste år. Jeg er ret sikker på at jeg bliver i F1. Jeg har haft en god sæson med nogle gode resultater, og jeg har fået positiv feedback fra holdet. Sidste år var jeg mere bekymret om jeg skulle fortsætte i F1. Jeg har gjort alt hvad jeg kunne for Haas i år. Ja, jeg føler mig rimelig sikker på at blive i F1."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Motorstraf til Max på Monza Monza forlænger til 2024 »